Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji místy mrholí, při teplotách pod nulou silnice nebezpečně namrzají

09. 12. 2021 | 7:35

V Libereckém kraji se dne ráno místy objevuje mrholení, které při teplotách pod nulou namrzá. Pozor by si proto měli dát lidé na chodnících i řidiči tam, kde se komunikace nesolí. Všechny silnice jsou s opatrností sjízdné, ve vyšších polohách sněží. Silničáři doporučují zvýšenou opatrnost.

zima19irmaSypač
archivní foto Artur Irma

Hlavní tahy jsou většinou holé a po chemickém ošetření vlhké, na silnicích nižších tříd, hlavně ve vyšších polohách, leží ujetá vrstva sněhu. Uzavřená zůstává pro kamiony nad šest tun silnice třetí třídy z Mníšku do Raspenavy přes Oldřichovské sedlo, kde silničáři nesolí, ale udržují ji jen inertním posypem. Uzavírka měla skončit v pondělí, kvůli předpovědi počasí ji ale silničáři prodloužili až do odvolání. Řidiči kamionů musejí směrem na Raspenavu a Hejnice jet po silnici I/13 přes Frýdlant, která se udržuje chemicky.

Mrzne dnes ráno v celém kraji, teploty klesají k minus čtyřem stupňům Celsia. Přes den by měly podle předpovědi meteorologů teploty v kraji vystoupat maximálně těsně nad nulu, na horách bude mrznout po celý den. Přes den bude většinou zataženo se sněžením. Odpoledne a večer by mělo postupně od západu srážek ubývat.

čtk