Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji mrzne a jsou mlhy, silničáři radí opatrnost zejména kolem středisek, kde se zasněžuje

22. 01. 2020 | 7:32

V Libereckém kraji je dnes znovu mrazivo. Na Jizerce v Jizerských horách klesly ráno teploměry po minus 14 stupňů Celsia. V kraji se objevují mlhy, které mohou na silnicích namrzat, silničáři proto doporučují zvýšenou opatrnost. Pozor by si měli dát motoristé i v okolí lyžařských středisek, kde se uměle zasněžuje.

zasnězování
ilustrační foto

Drobný sníh se tam může dostávat i na silnice. Platí to nejen pro Jizerské hory a Krkonoše, ale i pro silnici České Mládeže a kolem Ještědu v Liberci.

Žádné zásadní problémy v dopravě zatím podle policie hlášeny nejsou. Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou většinou holé a vlhké po chemickém ošetření. Hlavně na mostech a v otevřených úsecích ale mohou namrzat. Řidiči by měli být ostražití. Opatrnost doporučují silničáři i na silnicích nižších tříd, kde se nesolí. Hlavně v horských oblastech na nich může být zledovatělá vrstva ujetého sněhu.

Teploty v kraji se dnes ráno pohybují od mínus osmi do minus dvou stupňů Celsia. Většinou je oblačno až zataženo nízkou oblačností, na horách může být obloha jasná, vítr fouká většinou jen slabý. Podle meteorologů bude přes den oblačnosti přibývat a objeví se déšť, na horách místy sněžení. Teploty přes den vystoupají maximálně ke třem stupňům.

čtk