Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji nasněžilo a mrzne, silnice mohou klouzat. Přechod v Harrachově je pro nákladní dopravu otevřený

30. 03. 2020 | 6:27

V Libereckém kraji nasněžilo a mrzne, silnice mohou klouzat, varují silničáři. Zbytky sněhu leží na silnicích hlavně v oblastech Jizerských hor a Krkonoš. Pozor by si měli dát řidiči kamionů mířící po silnici I/10 na hraniční přechod Harrachov-Jakuszyce, který jako jediný v Libereckém kraji zůstal otevřený pro nákladní dopravu.

silnicesnihtanvaldpolicie
archivní foto

Na silnice v noci znovu vyjely sypače. "Techniku jsme měli připravenou," řekl ČTK Petr Šén ze společnosti Silnice LK, která zajišťuje údržbu krajských komunikací a také části hlavních tahů. Pozor by si podle něj ale měli dávat řidiči v místech, kde jsou ještě sněhové mantinely, vozovky tam mohou být kvůli odtávajícímu sněhu zledovatělé.

Teploměry v Libereckém kraji spadly dnes ráno místy až k minus osmi stupňů, Celsia, postupně se vyjasňuje a teploty by mohly vystoupat až ke čtyřem stupňům. Na horách ale bude podle meteorologů mrznout po celý den.

čtk