Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji se vyjasnilo, toky se vracejí do normálu. Začíná úklid a sčítání škod

22. 06. 2020 | 8:09

V Libereckém kraji se dnes vyjasnilo, poslední hodiny už byly zcela bez deště. Potoky a řeky na Frýdlantsku se většinou vrátily do normálu. Na první povodňový stupeň už klesla Smědá ve Višňové, zatím stále platí také na Řasnici ve Frýdlantu. Do normálu už se Smědá vrátila v Předláncích.

Neprůjezdná na Frýdlantsku zůstává pro osobní automobily silnice z Boleslavi do Černous, která je pod vodou. Dopravu lidí k vlaku do práce a dětí do školy tam dnes ráno zajistili hasiči. "Určitě to do večera průjezdné nebude," řekl ČTK starosta místních hasičů Marek Zikmund. Voda podle něj klesá jen velmi zvolna, po centimetrech.

Na Frýdlantsku se dnes naplno rozjíždí úklid po povodních, s poklesem hladin mohou hasiči začít odčerpávat vodu ze sklepů a zahrad. S žádostí o pomoc se mohou lidé obracet přímo na své starosty a obecní úřady. Pomoc bude podle hejtmana Martina Půty (Starostové pro Liberecký kraj) v případě potřeby koordinovat i Liberecký kraj. Prvotní odhady škod hovoří o jednotkách milionů.

čtk