Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji v noci sněžilo, problémy mohou mít kamiony ve stoupání a sníh je i na hlavních tazích

08. 04. 2021 | 7:56

V Libereckém kraji v noci místy připadlo několik centimetrů sněhu a sníh je i na hlavních silničních tazích. Problémy mohou mít hlavně kamiony ve stoupání. Nákladní auta ráno stála na kopci Šébr na silnici 9 mezi Svorem na Českolipsku a Jiřetínem pod Jedlovou na Děčínsku, další uvízla na silnici II. třídy u Brádlecké Lhoty na Semilsku. Od středy je pro auta nad šest tun zavřená cesta přes Oldřichovské sedlo na silnici III. třídy mezi Mníškem a Raspenavou na Liberecku. Náročné stoupání je pro kamiony při sněžení nesjízdné, objížďka vede po silnici přes Frýdlant. Omezení potrvá do pátku, plyne z dopravního webu policie a webu Ředitelství silnic a dálnic.

silnice pocasi1
Foto: Artur Irma

Teploty byly ráno v Libereckém kraji kolem nuly. Silnice prvních tříd jsou po chemickém ošetření převážně mokré, rozbředlý sníh nebo jeho zbytky se na hlavních tazích drží zejména v horských oblastech Jablonecka a Semilska. Obdobné je to i na silnicích nižších tříd, kdy vrstva nového sněhu je na nich hlavně v horách.

Podle předpovědi by sněžit mělo v kraji i přes den, srážky v polohách pod 300 metrů nad mořem budou v průběhu dne přecházet ve smíšené. Srážky by měly ustávat k večeru. Denní teplotní maxima budou mezi třemi až šesti stupni Celsia, na horách mezi minus dvěma a plus jedním stupněm. Vítr může v nárazech dosahovat rychlosti až 55 kilometrů v hodině, zeslábne k večeru.

čtk