Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji v noci sněžilo. Sněhu napadlo jen kolem centimetru, ale silničáři doporučují opatrnost

07. 12. 2019 | 8:11

V Libereckém kraji v noci sněžilo. Sněhu napadlo jen kolem centimetru, ještě ráno se hlavně v horách objevovaly přeháňky, postupně se ale situace uklidnila a vyjasňuje se. I na hlavních tazích ale mohou ještě ležet zbytky rozbředlého sněhu, silničáři proto doporučují opatrnost. Žádné problémy zatím hlášeny nejsou.

silnice zima zimni udrzba silnicelk
Foto: Silnice LK

Teploty v Libereckém kraji se dnes ráno pohybují od minus jednoho do tří stupňů. Většinou je polojasno až zataženo bez srážek, vítr fouká jen slabý. Podle meteorologů dnes teploměry vystoupají maximálně k osmi stupňům, hlavně v horách se i přes den mohou objevit sněhové přeháňky.

V sousedním Ústeckém kraji jsou dnes ráno teploty vyšší, od dvou do pěti stupňů. Většinou je oblačno až zataženo, místy může pršet. I tam jsou silnice s opatrností sjízdné. Sněžit by podle meteorologů mohlo přes den jen v oblastech nad 1000 metrů nad mořem.

čtk