Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Libereckém kraji za dnešek počet případů nemoci COVID-19 stoupl o 11 na 46

27. 03. 2020 | 16:00

V Libereckém kraji za dnešek počet případů nemoci COVID-19 stoupl o 11 na 46. Zatím to jsou ještě případy, které dokážou hygienici vysledovat, řekl dnes po jednání Krizového štábu Libereckého kraje ředitel krajských hygieniků Vladimír Valenta. "Není tam explozivní nárůst z jednoho ohniska nákazy, nicméně to riziko, že se tak stane, se bude bohužel zvětšovat," dodal. Nové případy podle něj souvisí s nemocnými, kteří se před tím nakazili v zahraničí.

coronaTitul
ilustrační foto

Největší denní nárůst počtu nemocných zaznamenal Liberecký kraj ve čtvrtek, kdy počet potvrzených případů stoupl o víc než padesát procent, z 22 na 35. V celé republice bylo dnes ráno 2062 potvrzených případů, devět lidí v souvislosti s koronavirem zemřelo a 11 se uzdravilo. Zjištěných případů je opět nejméně v Libereckém kraji, lépe na tom sice byl Plzeňský, tam už ale mají nyní 57 případů. Nejvíce nemocných je v Praze, kde jich je více než 400.

V přepočtu na 100.000 obyvatel je v Libereckém kraji 10,14 případu. Většina nemocných se léčí doma. V Krajské nemocnici Liberec leží tři nemocní, jeden na ARO a dva na infekčním oddělení. "Jednoho pacienta jsme mohli propustit do domácího léčení," dodal mluvčí nemocnice Václav Řičář.

Podle informací z Krajské hygienické stanice v Liberci bylo zatím na nový typ koronaviru v kraji testováno 692 lidí, v karanténě je na základě rozhodnutí hygieniků 22 lidí a u dalších bezmála 4000 karanténu uložili lékaři. V Libereckém kraji je nejvíc nemocných na Liberecku, testy tam vyšly pozitivně 21 lidem. Na Jablonecku mají 13 potvrzených případů, na Semilsku deset a dva na Českolipsku.

čtk