Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Novém Boru voda zaplavila sklepy, ve Skalici spadl na kostel sv. Anny vzrostlý smrk

13. 06. 2020 | 19:21

Sociální sítě se začínají plnit fotografiemi a hlášeními o průběhu silných dešťů a bouřek, které odpoledne zasáhly Liberecký kraj. Krajští hasiči na svém twitterovém účtu hlásili: "Hasiči vyjíždějí k událostem v souvislosti přívalovým deštěm převážně na Liberecku a Jablonecku. Odčerpáváme vodu ze sklepů rodinných i bytových domů. Z neprůjezdných komunikací odklízíme spadlé stromy."

V 18.20 tamtéž HZS LK aktualizoval: "Bouřka se přesunula na Českolipsko. Hasiči nyní odčerpávají několik zatopených domů v Novém Boru. V obci Skalice u České Lípy spadl na kostel sv. Anny vzrostlý smrk. Po zásahu bleskem hoří ve Sloupu v Čechách rekreační chata."

Foto: FB J. Demčáka, starosty Hejnic

Jaroslav Demčák (SLK), starosta Hejnic na Liberecku, kde přírodní živly řádí velmi často, na svém FB profilu uvádí: "Smědá zatím v horním toku na Hejnicku drží, ale i tak její zvednutí hladiny zasáhlo rekonstrukci břehové zdi pod kostelem. Snad to nebude stoupat výš, máme tam obnažený místní pilíř...".

Foto: FB Jiřího Voseckého, senátora

Senátor za Českolipsko Jiří Vosecký (SLK) na svém facebookovém profilu sděluje: Rychlá povodeň v Okrouhlé. Dne 13. 6. 2020 přišla do Okrouhlé na Českolipsku rychlá povodeň. V zadní části obce voda odnesla silnici. Bude se vyhlašovat 2. stupeň povodňové aktivity. Už začínáme sčítat škody..

fb, twitter