Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vedením krajské policie byl pověřen plk. Libor Špráchal, dosavadní ředitel Územního odboru Hradec Králové

02. 01. 2023 | 10:16

Řízením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s účinností od 1. ledna 2023 pověřil policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek dosavadního ředitele Územního odboru Hradec Králové plk. Libora Špráchala. Pana plukovníka Špráchala doporučila k ustanovení na místo ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje výběrová komise, jakožto vítěze výběrového řízení, které se uskutečnilo v průběhu prosince loňského roku.

policšéf2
Řízením Krajského ředitelství policie Libereckého kraje s účinností od 1. ledna 2023 pověřil policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek dosavadního ředitele Územního odboru Hradec Králové plk. Libora Špráchala (na snímku vlevo). Foto: PČR

Plukovník Libor Špráchalnnahradil od 1. ledna Ondřeje Musila, který loni dovršil 65 let věku a jeho služební poměr tak na konci roku skončil.

Ondřej Musil pracoval u policie 30 let od roku 1992. Krajským ředitelem policie v Libereckém kraji byl od února 2021, kdy nahradil Vladislava Husáka. Toho tehdejší policejní prezident Jan Švejdar odvolal kvůli účasti na oslavě podnikatele a bývalého vlivného politika ČSSD Petra Bendy v teplickém hotelu v době zákazu takových akcí kvůli epidemii koronaviru.

čtk

 „Plukovník Špráchal má veškeré předpoklady a dostatek zkušeností k tomu, aby byl úspěšným krajským ředitelem. Územní odbor, který dosud řídil, dosahoval pod jeho vedením výborných výsledků, jsem proto přesvědčen, že své zkušenosti dokáže bohatě uplatnit i v pozici krajského ředitele a já mu přeji mnoho úspěchů,“ uvedl k pověření nového ředitele policejní prezident genmjr. Martin Vondrášek, který plk. Libora Špráchala dnešního dne v Liberci uvedl do funkce.

K definitivnímu ustanovení do funkce krajského policejního ředitele v současné době chybí pouze získání příslušného osvědčení fyzické osoby pro přístup k utajované informaci na stupeň utajení „Tajné“. Lhůta pro bezpečnostní řízení je v tomto případě zákonem stanovena na šest měsíců.

Pozice ředitele Krajského ředitelství policie Libereckého kraje byla uvolněna ke konci roku poté, co v průběhu roku dosáhl věku 65 let dosavadní ředitel plk. Ondřej Musil. S ním se policejní prezident v minulých týdnech v Liberci osobně a oficiálně rozloučil, přičemž mu poděkoval za vše, co pro občany České republiky a Policii ČR v průběhu své třicetileté služby vykonal.

„Pan ředitel Musil spojil s Libereckou policií celý svůj služební život, jeho osobní nasazení a věrnost, kterou liberecké policii každodenně prokazoval, jsou obdivuhodným příkladem pro řadu kolegů. Za veškerou odvedenou práci si zaslouží to nejupřímnější poděkování a uznání,“ uvedl u příležitosti rozloučení s plk. Musilem policejní prezident.

PČR/Jozef Bocán, tiskový mluvčí policejního prezidenta