Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Vlaky a autobusy regionální dopravy přejdou od středy na prázdninový provoz

01. 03. 2021 | 16:42

Veřejná doprava v Libereckém kraji přechází na prázdninový režim, jezdit přestanou školní autobusy. Důvodem je zpřísnění opatření, kterým vláda uzavřela školy včetně mateřských a speciálních a omezila také pohyb lidí. Už dnes ukončily provoz skibusy do oblíbeného jizerskohorského střediska Bedřichov, vzhledem k tomu, že tam budou moci běžkovat už jen lidé z Bedřichova, řekl po jednání Krizového štábu Libereckého kraje Martin Půta (Starostové pro Liberecký kraj).

busPřeshranice
archivní foto IDOL

Vlaky a autobusy regionální dopravy přejdou na prázdninový provoz od středy. "Přechod na prázdninový provoz je postupný, nebylo to ode dneška, aby veřejnost, která třeba ty spoje využívá, se na novou situaci mohla připravit," doplnil Půta.

Už dnes přestaly jezdit školní spoje libereckého dopravního podniku na linkách 51, 52, 53, 55, 56 a 59 v krajském městě Liberci. Mimo provoz stále zůstávají i liberecké školní linky 54, 57 a 58.

Od úterý budou prázdninové jízdní řády platit také například v České Lípě. "Školní spoje zatím nebudou jezdit do 21. března," řekla ČTK mluvčí tamní radnice Kristýna Kňákal Brožová. Jezdit nebudou spoje označené v jízdních řádech symbolem "40" na linkách 205, 208, 213, 217 a 218.

Zpřísnění režimu na hranicích s Německem už od poloviny února komplikuje dopravu přes hranice. Zachován sice zůstal provoz vlaků Trilex z Liberce přes Hrádek nad Nisou a Žitavu do Varnsdorfu, vlaky ale v Německu nestaví. Až do odvolání nejezdí vlaky z Liberce do Drážďan, končí před hranicí v Hrádku nad Nisou. Obě opatření budou platit až do odvolání.