Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Akce Ostrov žije středověkem potěšila v Semilech malé i velké návštěvníky

31. 05. 2019 | 16:00

Neděle 19. května na semilském Ostrově přinesla návštěvníkům odpoledne plné ržání ušlechtilých koní, nelítostných soubojů chrabrých rytířů, vystoupení okouzlujících tanečnic, ale i přehlídku loveckých plemen psů a ukázky sokolnictví. Slunečné počasí udělalo radost návštěvníkům i pořadatelům a v pestrém programu si jistě každý našel to své.

semily IMG 2379
Ilustrační foto

V letošním ročníku akce Ostrov žije ... jsme na Ostrově přivítali divadelní a kaskadérskou společnost ŠTVANCI, v čele s jejím zakladatelem Robertem Šlapanským. V rámci programu jsme dostali příležitost nahlédnout "pod pokličku starých řemesel“ v podání BEROUNSKÝCH MĚŠŤANŮ – svůj um předvedli mastičkář i písař a mohli jsme navštívit i dobovou lazebnu. Atmosféru středověkého honu navodila lovecká družina krále Václava IV. a nechyběla ani přehlídka loveckých plemen psů. Veliké pozornosti diváků se těšila ukázka sokolnictví v režii společnosti FALCONIA v čele s jedním ze zakládajících členů, panem Jaroslavem Pelíškem, který se věnuje jízdnímu sokolnictví a lovu v sedle koně. Celým programem nedělního odpoledne nás provázela středověká živá hudba DEI GRATIA, hudební skupina hrající historickou hudbu.

"Musím říci, že veliká návštěvnost letošního ročníku akce nás moc potěšila a předčila naše očekávání. Pozitivní ohlasy na sebe nenechaly dlouho čekat," prozradila Bc. Lena Mlejnková, starostka města Semily. "Je vidět, že různorodá témata akcí našemu Ostrovu opravdu sluší a návštěvníci dovedou snahu pořadatelů ocenit."

TZ/Renata Coufalová