Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Během podzimu budou v Turnově postupně zrušena čtyři sběrná místa

Systém třídění u rodinných a menších bytových domů door to door přináší pohodlnější a efektivnější separaci odpadů přímo doma. Zároveň je cílem, zajistit finanční udržitelnost odpadového hospodářství. Některá z méně využívaných sběrných míst tak budou postupně rušena.

odpady tu w DSCF6039
Foto: www.turnov.cz

V Turnově funguje systém door to door, pro obyvatele rodinných nebo menších bytových domů je zaveden svoz papíru, plastu a bioodpadu přímo od jednotlivých domácností. Vytříděná surovina je čistší a vhodnější pro další recyklaci. Třídění je navíc pohodlnější.

U velkých bytových domů na sídlištích zůstává systém sběrných míst zachován a nic se nemění ani do budoucna. Sběrná místa, kterých se dotkne zrušení, jsou minimálně využívána, případně se nachází v lokalitách, kde obyvatelé mohou dobře využít systém door to door. Nádoby k zápůjčce jsou stále k dispozici. Pokud máte zájem třídit v pohodlí domova, v objednávce si lze zvolit celou sadu nádob nebo pouze některé. Více informací najdete zde.

Která sběrná místa tedy město Turnov ruší? V průběhu září zmizí místa, kde se nachází pouze kontejnery na papír a plasty – Trávnice a autobusové nádraží Na Lukách. Nejbližší sběrné místo poté najdete na Koňském trhu. Se závěrem roku 2023 dojde ke zrušení sběrného místa v ulici Za Sokolovnou v Turnově II, místo toho můžete využít kontejnery v ulici Studentská. Poslední z prozatím rušených míst se nachází v ulici Perlová na Výšince. Tady můžete využít separační nádoby v ulici Rubínová. 

Pokud vás zajímají aktuality, které se týkají třídění odpadů v Turnově, systému door to door nebo rušení sběrných míst, sledujte web www.turnovtridi.cz
 
Jestliže hledáte místa, kde správně vytřídit odpad, vyzkoušejte aplikaci Kam s ním? Na interaktivní mapě vám spolehlivě najde nejbližší sběrné místo nebo poskytne další informace ke třídění odpadů.
 
Marcela Jandová/www.turnov.cz