Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Bobová dráha v Krkonoších slaví patnáctiny, každého sveze zdarma. Nápis v Harrachově je šestinou toho v Hollywoodu

10. 07. 2019 | 5:32

15. července uplyne 15 let od okamžiku zahájení provozu bobové dráhy Harrachov. Na počest půlkulatého výročí zde proběhne ve středu 10. července 2019 od 18:00 malá oslava.

boboharrachov1
Foto od provozovatele bobové dráhy.

K poslechu i tanci bude hrát akustická hudební skupina J.A.M. a od 18:00 budou všechny jízdy pro veřejnost zdarma.

Bobová dráha v Harrachově je spolu s dopravním zařízením 1000 metrů dlouhá při 38 m převýšení, průměrném sklonu 6 % a maximálním sklonu 12 %. Má 17 zatáček a dvě nadzemní křížení. Pro možnost večerních jízd je dráha osvětlena. Celé nerezové koryto dráhy je v zimních měsících vyhříváno, což výrazně zvýší kvalitu provozu po dešti nebo při sněžení, kdy dráha velmi rychle vyschne nebo rozmrzne.

Rozsáhlý areál bobové dráhy je samá květina, na stožárech vlají vlajky ČR a EU. Dominantou odpočinkové zóny je krásné, tři metry hluboké horské jezírko. Je o to atraktivnější, že se kolem něj prožene každý jezdec v poslední zatáčce bobové dráhy.

Součástí bobové dráhy Harrachov je rozsáhlý lanový MonkeyPark, kde na 29 překážkách může své schopnosti prokázat každý lezec, který dosáhl vzrůstu alespoň 140 cm. Pro menší návštěvníky je k dispozici bezplatný lanový park a vodní náhon s vantroky a mlynářským kolem.

Obdivován je i "První český botovník". Je jím strom, na nějž návštěvníci mohli pověsit své ošlapané botky. Má evokovat příslušnost k cestování, zážitkům i recesi. Za několik let od jeho instalace je naprosto obsypán stovkami bot českých i zahraničních cestovatelů, ale i botek některých slavných sportovců a politiků.

Foto od provozovatele bobové dráhy

Ke všem těmto aktivitám se nedávno přidala atrakce další. Je jí nápis HARRACHOV, který je věrnou kopií 14 m vysokého a 110 m dlouhého slavného nápisu HOLLYWOOD v Los Angeles v USA. Je přesnou jednou šestinou tohoto nápisu!! Naprosto shodný je s nápisem HOLLYWOOD jak v Harrachově použitý typ 2,33 m vysokých písmen, tak úhly jednotlivých písmen v nápisu a nakonec i použitá barva písmen.

Od první chvíle se nápis HARRACHOV jako HOLLYWOOD stal ohromnou atrakcí, před kterou se rádi fotografují celé rodiny. Při návštěvě Harrachova se tak každý jeho návštěvník může přesvědčit, že HOLLYWOOD není jenom v Los Angeles.

Hlavní letní sezona

Společnost První bobová a.s. provozuje kromě bobové dráhy Harrachov i bobovou dráhu Špindlerův Mlýn, která byla v roce 1997 vybudována jako historicky první bobová dráha na území ČR.

Bobová dráha Špindlerův Mlýn má svou pozici před svými konkurenty malinko usnadněnou svou mimořádnou atraktivitou. Podle vyjádření německého dodavatele špičkové technologie byla postavena jako jeho třetí nejatraktivnější bobová dráha na světě!!

Bobová dráha Špindlerův Mlýn byla postavena již v roce 1997 jako první projekt tohoto druhu v ČR. Před třemi lety slavila své kulaté 20. jubileum. Včetně dopravního zařízení má délku 1400 metrů a jezdec si při jízdě s průměrným sklonem 7,03 % užije 22 zatáček, 5 jumpů (terénních zlomů) a tři tunely. Velmi nevšední zážitek z jízdy, jejíž rychlost si každý volí podle svých schopností, umocňuje překrásné okolní panorama Krkonoš.

Součástí areálu je nejdelší lanový MonkeyPark v Krkonoších, který ve třech trasách obtížnosti disponuje až 43 překážkami. Pro nejmenší dobrodruhy je k dispozici pískoviště, vantroky s ovladatelnými stavidly a malý bezplatný lanový parčík. Hosté uvítají přilehlé parkoviště, příjemný bufet s grilem i vždy uklizené a vonící vysoce moderně zrekonstruované WC.

Majitelé pečlivě udržovaným prostředím obou bobových drah odpovídají všem návštěvníkům na případné otázky, proč by to u nás doma na horách nemohlo vypadat třeba jako ve Švýcarsku.

Foto od provozovatele bobové dráhy

V červenci a srpnu 2019 budou bobové dráhy Harrachov a Špindlerův Mlýn otevřeny denně od 10:00 do 20:00, od 15. července do 21:00 nebo podle zájmu veřejnosti i do 22:00. Podrobnosti na www.bobovka.cz

PROTEXT