Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ceny za ubytování v kempech u Jizery v Českém ráji stouply do deseti procent. Mírně zdražily i půjčovny kol či lodí

22. 04. 2024 | 5:00

Ceny za ubytování v kempech, které jsou v Českém ráji u řeky Jizery na trase cyklostezky Greenway Jizera poblíž Turnova, stouply do deseti procent. Mírně zdražily i některé půjčovny kol či lodí, vyplývá z ankety ČTK.

jizeramalaskala4
Jizera na Malé Skále, foto: Artur Irma

Zhruba desetikilometrový úsek Jizery z Malé Skály do Dolánek u Turnova je v Libereckém kraji mezi vodáky nejvyužívanější. Atraktivní je tato pasáž i díky cyklostezce vybudované před deseti lety, kdy zejména rodiny s dětmi kombinují splutí řeky se zpáteční jízdou na kole nebo koloběžce.

"Naše nabídka zůstává stejná jako v předchozích letech a asi všichni tady se chystáme na otevření dalšího úseku cyklostezky. Takže už nyní hledáme nějaký další vhodný prostor v Železném Brodě," řekl ČTK Tomáš Hudský z půjčovny lodí a koloběžek Klokočí. Nový úsek cyklostezky, díky němuž vznikne ucelená trasa mezi Železným Brodem a Turnovem, by měl být hotový na konci letošního roku. Ceny oproti loňsku půjčovna Klokočí zvedla. "Loni jsme chtěli za půjčení koloběžky na dvě hodiny 180 korun a letos 210 korun a za půjčení lodi na půl dne jsme chtěli 480 a nyní 490 korun," dodal Hudský.

Žlutá plovárnaSpolečnost Sundisk, která má několik ubytovacích zařízení mezi Malou Skálou a Dolánkami, ceny za půjčování lodí a koloběžek nechala na loňské úrovni. "Máme plovoucí systém cen. To znamená, že dokážeme být nejlevnější ve všední den, naopak jsme trochu dražší třeba v sobotu," řekl za Sundisk Martin Bauer. Ceny za ubytování a další služby podle něj zvýšili do deseti procent.

"Novinkou v kempu v Dolánkách je elektrifikace a připojení pro obytné vozy, míst tam je osm. Dílčí renovace jsme udělali na Malé Skále v hotelu Skála a velkou novinkou je rekonstrukce naší vodácké ubytovny U Tlusťocha, která získala novou střechu, podkrovní apartmán a fasádu, což se dokončuje v těchto dnech," uvedl. Také v Sundisku se už nyní chystají na prodloužení cyklostezky. "Všichni se těšíme na její otevření, budeme připravovat nějaké novinky v našich provozovnách, to ale bude až na další sezonu," dodal Bauer.

Cyklostezka Greenway Jizera, foto: Pavel CharousekBez větších novinek zahájil tuto sezonu podle jeho provozovatele Zdeňka Bursy autokemp Ostrov na Malé Skále. Ceny za ubytování i půjčování lodí či koloběžek má ale oproti loňsku mírně vyšší. "Je to o pět až deset korun," dodal Bursa.

čtk