Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Český Ráj je součástí nadregionálního projektu Skalní města české republiky 

24. 11. 2019 | 12:00

Projekt Skalní města České republiky je téma, které aktuálně spojuje tři významné skalní oblasti České republiky – České Švýcarsko, Broumovsko a Český ráj. V letošním roce se díky dotaci z Ministerstva pro místní rozvoj ČR a přispění Libereckého, Královéhradeckého, Středočeského a Ústeckého kraje podařilo vytvořit celou řadu marketingových aktivit.

skalní město vakci 277 019 skalak-1
Foto: zdroj: www.turnovskovakci.cz

Ty by měly přispět ke zviditelnění celého projektu, jehož cílem je společná prezentace skalních oblastí České křídové pánve, které nemají ve světě obdoby.

Díky grantu byla vytvořena webová prezentace www.skalnimesta.cz, která je k dispozici v české, anglické, německé a polské jazykové mutaci,“ říká Pavel Lisák, hlavní koordinátor projektu. „Téma samozřejmě komunikujeme také na Facebooku a Instagramu, kde spolupracují všechny tři výše zmíněné destinace. Vytvořili jsme rozsáhlou on-line kampaň na turistických portálech, vznikl videospot zaměřený na mimosezonu ve skalních městech. Jeho varianty jsou také ve čtyřech jazykových mutacích a už teď, nedlouho po zveřejnění, je používán i pro zahraniční prezentaci. Proběhla turistická soutěž pro zájemce, kteří navštívili všechny tři skalní oblasti, vznikla skládačka na téma spojující jednotlivé oblasti - hrady skalních měst. Mimosezonu ve skalních městech propagujeme i v tištěných periodikách. Od tří renomovaných autorů jsme nakoupili fotografie, které vzápětí používáme při výrobě bannerů, roll-upů a dalších propagačních předmětů,“ doplňuje Pavel Lisák.

Vydané materiály jsou k dispozici v informačních centrech v Českém ráji i ostatních zapojených oblastech. „Skalní města jsou určitě hlavním motivem příjezdu spousty návštěvníků do našeho regionu, a to i ze zahraničí. Návštěvníkům, kteří si chtějí skalní oblasti vychutnat v klidu, dnes již doporučujeme přijet mimo hlavní turistickou sezonu například ve všední zářijové či říjnové dny nebo naopak zjara,“ uzavřela Jitka Kořínková ze Sdružení Český ráj.

TZ/Pavel Charousek