Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Desátý ročník Sedmihorského léta uzavře ve čtvrtek 29. srpna Anna K. se svým akustickým koncertem

27. 08. 2019 | 6:40

S koncem letních prázdnin přichází i konec desátého ročníku Sedmihorského léta. Od června do konce srpna se v rámci tohoto oblíbeného hudebního a divadelního festivalu v samém centru Českého ráje každoročně vystřídají desítky známých osobností. Letos tomu nebylo jinak.

anna-k-sedmihorske-leto
Anna K

Diváci mohli zažít Divokýho Billa, Lucii Bílou, Arakain, Karla Plíhala, Dashu s Filharmonií Hradec Králové a dirigentem Martinem Kumžákem, nebo hereckou plejádu, kdy publikum pobavili Martin Zounar, Miroslav Etzler, Lenka Vlasáková, Jan Dolanský, Daniela Šinkorová a mnoho dalších. Poslední akcí, kdy můžete zažít krásnou atmosféru a zakončit tak dokonale své léto, bude koncert Anny K. Vystoupí ve čtvrtek 29. srpna se svým akustickým koncertem.

Hity jako Nebe, Nelítám nízko, Večernice, Ty jsi jako já a mnoho dalších dostanou v rámci sedmihorského večera trochu jiný kabát. Anna K., oblíbená a pozitivní energií nabitá zpěvačka, totiž tyto hudební pecky představí v akustické podobě.

Na co se těšit? Odpovídá Anna K. v rozhovoru pro Sedmihorské léto: „Přestože bude vystoupení pro sedící publikum, nemusejí se posluchači obávat, že se budou nudit. Vždycky mě lákalo hrát pro sedící publikum, stejně jako zkusit zakomponovat do mojí muziky více akustických nástrojů a aranže očesat až na dřeň. Na druhou stranu přiznávám, že miluju i zvuk elektrické kytary, které jsem se nedokázala úplně zříct. Mám tak v plánu nakonec zvednout lidi v Sedmihorkách ze židlí, jako zatím na každém akustickém koncertě, který jsme v životě odehráli.“

Velkou část jejích hitů přearanžoval americký producent Steve Walsh. S podobnou prací má velké zkušenosti. Například v minulosti už podobným způsobem upravil největší hity anglické kapely Erasure pro jejich akustické album Union Street a následné turné. K tomu Anna K. dodává: „Druhou polovinu repertoáru jsme předělali na zkouškách společně s kapelou. Do skladeb jsme přidali i nástroje, které kapela běžně nepoužívá.“

Rozhodně je nač se těšit, bude to krásný zážitek! Veškeré informace ke koncertu a odkaz na vstupenky najdete na www.sedmihorskeleto.cz. Užijte si poslední prázdninovou top akci na Sedmihorském létě!

Přímý odkaz na akci: http://sedmihorskeleto.cz/anna-k-2019

TZ