Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Fond Reico ČS Long Lease koupil centrum na výrobu plastových obalů v Turnově

14. 11. 2022 | 11:01

Fond Reico ČS Long Lease, který spravuje Reico investiční společnost České spořitelny, koupil centrum na výrobu plastových obalů společnosti VYVA PLAST v Turnově na Semilsku. Akvizice za zhruba 161 milionů korun je čtvrtou nemovitostí, kterou fond od zahájení obchodování podílových listů loni v květnu získal. V tiskové zprávě o tom informovali zástupci České spořitelny (ČS).

vyva
Foto z www.vyvaplast.cz

Centrum na výrobu plastových obalů společnosti VYVA PLAST na okraji Turnova se skládá ze dvou průmyslových hal a administrativní budovy, které jsou vzájemně propojené. Kromě původní průmyslové budovy byl celý komplex postupně vystavěn v letech 2013 až 2020. Celková pronajímatelná plocha areálu přesahuje 5800 metrů čtverečních a je plně obsazena. Jediným nájemcem je český výrobce plastových obalů VYVA PLAST. Podnik se 70 zaměstnanci dodává plně recyklovatelné obaly firmám, jako jsou Bosch, Škoda Auto, Foxconn, Velux, Panasonic nebo SOR.

"Akvizicí výrobního areálu VYVA PLAST pro fond Reico ČS Long Lease pokračujeme v budování portfolia nemovitostí pronajatých na velmi dlouhou dobu s dobře předvídatelným cash-flow. Tato v pořadí již čtvrtá akvizice navyšuje fondový výnos, vylepšuje alokaci na domácím trhu a přispívá k průměrné délce nájemních smluv portfolia fondu více než 15 let," řekl k akvizici předseda představenstva Reico IS ČS Tomáš Jandík.

Fond Reico ČS Long Lease byl založen v lednu 2021 a zaměřuje se na budovy s dlouhými nájemními smlouvami a bonitními nájemci. Jde o druhý retailový nemovitostní fond založený a obhospodařovaný Reico investiční společností České spořitelny. Ve vlastnictví fondu jsou nyní čtyři nemovitosti, po dvou v Česku a Polsku. Celková tržní hodnota portfolia fondu po koupi turnovského areálu přesahuje 1,5 miliardy korun. Ke konci září investovalo do fondu podle jeho zástupců přes 13.000 podílníků.

čtk