Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jakmile opustily Základní školu Žižkova v Turnově děti, nastoupily sem stavební firmy

16. 07. 2019 | 19:51

Aktuálně se na ZŠ Žižkova v Turnově odehrávají dvě samostatné stavební akce, které budou i časově řesahovat rámec letních prázdnin.

turnov škola oprava úvodní DSC00074
Foto: Zdenka Štrauchova
„Na škole probíhá rekonstrukce střechy diagnostikou krovů a výměnou určených dřevěných prvků krovu napadených dřevokaznými houbami. Kompletně budou vyměněny klempířské prvky okapů, svodů a hromosvodů. Půdní prostory budou systémově provětrávány bez možnosti vniknutí ptáků,“ popsal detaily Miloslav Chrumko z odboru správy majetku turnovské radnice.
 
Jak pokračoval, střechu pak pokryjí AL pruhy  - rovinné hliníkové plechy se záchytným systémem. Nová krytina bude na třech úsecích, na prvním bude rozsah 276 m2, na druhém 746 m2, na třetím 681 m2. Cena včetně DPH činí téměř 7 milionů korun.
 
Vzhledem k tomu, že je na části školy již lešení, a tudíž jednoduchý přístup až po střechu, prověřována ještě bude nutnost opravy nebezpečně padajících říms. 

Vedle opravy střechy zároveň probíhají stavební úpravy uvnitř objektu, a to úpravy pro imobilní žáky. „Ve škole tak vznikne nový výtah, dojde k úpravě dvou WC a vzniknou nové přístupy dvěma rampami,“ sdělil Chrumko. Tyto práce si vyžádají bezmála 4 miliony korun včetně DPH a zajišťuje je firma MSV Liberec. “Ukončení montáže výtahu je do 15. 11. 2019 s tím, že podstatná část stavebních prací bude hotová do konce prázdnin,“ uzavřel Miloslav Chrumko.

TZ/Zdenka Štrauchová