Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Jilemnice dostala dvě nabídky na obnovu venkovního koupaliště s odhadovanými náklady 64 milionů

09. 09. 2024 | 14:46

Podkrkonošská Jilemnice na Semilsku dostala dvě nabídky v opakované soutěži na obnovu venkovního koupaliště s odhadovanými náklady 64 milionů korun. Starosta města David Hlaváč (ODS) předpokládá, že o vítězi rozhodnou příští týden. Podle něj zatím nelze ani říct, v jaké výši nabídky jsou. "Teď je vyhodnocujeme," řekl starosta.

koupalistejilemnice 2
Foto: Artur Irma

Stavební firmu, která po více než 15 letech obnoví koupaliště ve formě přírodního biotopu, hledá Jilemnice v soutěži podruhé. Napoprvé o zakázku neprojevil nikdo zájem, kvalifikační podmínky proto město zmírnilo.

Venkovní koupaliště na jižním okraji pětiapůltisícového města u říčky Jilemka je mimo provoz od roku 2007. V nevyhovujícím stavu mělo už tehdy zázemí a dlouhodobě špatná byla i kvalita vody ke koupání. Po rekonstrukci půjde o koupaliště biotopového typu s čištěním vody přírodní cestou. Vodní plocha pro koupání bude mít na délku skoro 70 metrů a na šířku 25 metrů. Bude rozdělená na brouzdaliště, neplaveckou a plaveckou část s maximální hloubkou 2,6 metru. Asi největší atrakcí bude 60 metrů dlouhý a devět metrů vysoký tobogan. Bude tam i hřiště pro plážový volejbal a hřiště pro děti.

čtk