Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Město Turnov zve obyvatele k sázení ovocných stromů v městských sadech Hruštice

07. 11. 2020 | 16:20

Přidejte se k nám a vysázejme společné nové sady 48 ovocných stromů na Hruštici. Akce proběhne v sobotu 14. listopadu 2020 od 10:00 hodin.

Již v roce 2018 turnovští zastupitelé schválili studii městských sadů na Hruštici, kde v posledních letech přibývají nové rodinné domy. Na místě do budoucna mají vzniknout parky, maloplošná chráněná území a izolované remízky.

První krok ke vzniku městských sadů na Hruštici proběhne v sobotu 14. listopadu 2020 a vy můžete být spolu s námi u toho. „K dispozici bude 48 kusů ovocných stromů, které budou moci občané nasadit,“ přiblížila místostarostka Jana Svobodová. A jak doplnila, vezměte si sebou především dobrou náladu, silné paže, lopatu a rukavice.

„Nákup ovocných stromů je spolufinancován Státním fondem životního prostředí České republiky, a to ve výši 191.811,62 Kč včetně daně z přidané hodnoty“ sdělila místostarostka Jana Svobodová.

Akce proběhne pouze, pokud to epidemiologická situace, a s ní spojená opatření umožní. Budeme vás informovat!

Pokud se chcete akce zúčastnit, registrujte se prostřednictvím e-mailu: r.vydrova@mu.turnov.cz

TZ/Klára Preislerová