Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Místo bruslařů dorazili na zimní stadion stavbaři. Realizaci plánované vestavby urychlil covid

07. 03. 2021 | 17:17

V Zimním stadionu Ludvíka Koška v Turnově odstartovaly práce na vestavbě. Zhotovení nových prostor vyjde na necelé 2 miliony Kč.  S vestavbou se počítalo již při realizaci haly v roce 2015, a proto byly tamní prostory na další práce připraveny. „Dovedená na místo byla jak kanalizace, tak elektřina nebo voda,“ potvrdil manažer areálu Maškovy zahrady Tomáš Špinka.

MASEK1
archivní foto

Práce začaly rozebráním zámkové dlažby, dále se pokračovalo výkopem na původní základy. Po vylití betonové vrstvy a vylepení hydroizolací se tento týden začalo stavět ztracené bednění, ze kterého již začnou vyrůstat stěny tolik potřebného zázemí se skladovými prostory.

Původně se mělo začít s vestavbou zhruba o dva měsíce později. Jelikož však pandemie zastavila provoz zimního stadionu a stavební firma měla volné kapacity, celá záležitost se urychlila.

Vestavba „šaten“ je jakýmsi pracovním názvem celé akce. V nových místnostech budou šatny pouze provizorně zhruba jednu sezónu. „Doufáme, že se nám podaří po další sezóně získat finance od Národní sportovní agentury a s pomocí města budeme moci zhotovit venkovní přístavbu šaten zimního stadionu, čímž bychom uspokojili nezbytné potřeby provozu zimního stadionu,“ doplnil Tomáš Špinka.

Přístavba vytvoří na objektu (ze strany od centra města) jakýsi prstenec, ve kterém budou plnohodnotné šatny se sociálním zázemím a sprchami. V horní části haly vznikne ochoz s tribunou. Druhá etapa bude finančně mnohem náročnější, vyžádá si více než 10 mil. Kč.

Odstávku z provozu využije Městská sportovní Turnov, s.r.o. také k realizaci chemické úpravy vody, která výrazně sníží energetické nároky na chlazení, sníží spotřebu vody, přispěje k vyšší kvalitě ledu, ale hlavně zamezí devastaci technologického zařízení, rolby a rozvodů vody v areálu. „Tato investice bude stát kolem dvou milionů korun, přičemž by její část měla být financována z dotace na úsporu energie, o kterou společnost požádala,“ nastínil jednatel Jiří Veselka. 

TURN/Zdenka Štrauchová