Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Muzikáloví sólisté 4 Tenoři vystoupí v neděli na Vánočním koncertu v Lomnici nad Popelkou 

18. 12. 2021 | 7:36

Muzikálové árie, filmové hity, skladby Karla Svobody, písně Mně sílu dáš a Už z hor zní zvon nebo koledy a vánoční písně zazpívají divákům na výjimečném předvánočním koncertě dva držitelé ceny Thálie, sólista opery Národního divadla v Praze a pop-divadelní legenda – Marian Vojtko, Jan Kříž, Michael Bragagnolo a Pavel Vítek, za doprovodu tělesa Unique Quartet. Vánoční koncert 4 Tenorů sekoná v neděli 19.12.2021 od 19 hodin v lomnickém Tylově divadle.

foto 4 Tenoři
Jedno z nejúspěšnějších hudebních seskupení současnosti, 4 Tenoři

Česko-slovenské vokální seskupení čtyř muzikálových sólistů 4 Tenoři, které patří k nejúspěšnějším domácím interpretům současnosti, bylo založeno v říjnu 2017 Janisem Sidovským. Čtveřice muzikálových umělců vystoupila poprvé společně 10. října 2017 v pražském Forum Karlín na koncertu Proms Gala se skladbou To je ta chvíle z muzikálu Jekyll a Hyde pod taktovkou dirigenta Marcella Roty. O rok později, už pod názvem 4 Tenoři, natočili na hradě Karlštejn v režii Václava Noida Bárty videoklip Už z hor zní zvon. Tuto skladbu ve verzi 4 Tenorů zařadilo vydavatelství Supraphon v listopadu 2019 na výběr 24 Vánočních hitů. Úspěšné debutové album „4 Tenoři“ vydané v roce 2020 bylo oceněno Zlatou deskou.

Rezervace a on-line prodej volných vstupenek v ceně 510 Kč (přízemí, lóže)
a 490 Kč (balkón) na www.divadlo.kislomnice.cz, prodej také v Turistickém informačním centru nebo hodinu před akcí v pokladně na místě.

Koncert se koná za dodržení platných vládních nařízení (kontrola O / N před vstupem do divadla), ve vnitřních prostorech je nutné mít nasazený respirátor.

Stálí členové seskupení 4 Tenoři:

Marian VOJTKO (tenor)

Držitel ceny Thálie, představitel hlavních rolí v muzikálech Fantom opery, Ples upírů, Dracula, Bídníci, Monte Cristo, Jekyll & Hyde nebo Baron Prášil. Účinkoval také v představeních Muž se železnou maskou, Kleopatra, Tři mušketýři, Čarodějka, Aida, Polská krev nebo Krysař.

Michal BRAGAGNOLO (tenor)

Sólista Národního divadla v Praze (La Traviata, Romeo a Julie, Z mrtvého domu, Billy Budd) a muzikálových inscenací Fantom opery, Ples upírů nebo Balada pro banditu. V Hudebním divadle Karlín hostuje v inscenaci Veselá vdova.

Pavel VÍTEK (barytenor)

Vytvořil premiérové role v muzikálech Bídníci, Pomáda, Dracula, Fantom opery, Mamma Mia!, Noc na Karlštejně, Rebelové, Miss Saigon, Cikáni jdou do nebe, Angelika, Tři mušketýři nebo Ples upírů, za který byl nominován na cenu Thálie. Jeho hity si zpívají 2 generace příznivců.

Jan KŘÍŽ (tenor)

Dvojnásobný držitel ceny Thálie hostoval na německých scénách v hlavní roli muzikálu Plesu upírů. V ČR účinkoval v inscenacích Rocky, Pomáda, Horečka sobotní noci, Noc na Karlštejně, Děti ráje, Zpívání v dešti, Mefisto, Robin Hood, Atlantida, Divotvorný hrnec nebo Srdcový král.

TZ/Zdena Breuerová