Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nádražní ulice v Turnově se mění na bulvár s cyklostezkou

22. 07. 2019 | 10:01

Široký chodník s cyklostezkou vyrostl během posledních dní v  prvním úseku Nádražní ulice.

turnov nádražní ulice úvodní DSC00113
Foto: Zdenka Štrauchová
Na pravou část zámkové dlažby již mohou chodci a cyklisté, položená je první část od křižovatky u Hotelu Beneš. V nadcházejícím týdnu se firma přesune na levou stranu silnice, kde se do této doby dláždily zálivy a zakopávalo veřejné osvětlení.

Pokud půjde vše dle plánu, na přelomu měsíce se v dalším úseku budou dávat první asfalty. Zhruba ve stejnou dobu odstartují práce na chodníku na pravé straně Nádražní ulice, kde je v tuto chvíli semafor. „Jedná se o úsek mezi ulicemi 1. máje a Prouskova, kde bude v části komunikace vytyčen koridor pro pěší,“ sdělila Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. 

Ve stěžejním úseku pod viaduktem pokračuje pokládka plynu, probíhají práce na kanalizaci a konstrukce Odolenovického potoka se zajišťuje armováním.

TZ/Zdenka Štrauchová