Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Německé turisty v Českém ráji zajímají karavanová stání, tipy na výlety a samozřejmě cyklotrasy

11. 04. 2024 | 14:36

Začátkem roku se Lenka Bevilaqua ze Sdružení Český ráj zúčastnila veletrhu cestovního ruchu v německých Drážďanech. Českorajský region prezentovala u pultu Libereckého kraje společně s destinací Krkonoše – svazek měst a obcí na stánku zahraničního zastoupení agentury CzechTourism.

cyklobus pod troskami
archivní ilustrační foto

Návštěvnost byla velká a obliba turistického regionu Český ráj ze strany německých návštěvníků stále trvá. „Zájemcům byla na veletrhu k dispozici pestrá škála propagačních materiálů v německém jazyce, jako například Zlatá stezka Českého ráje, Skalní města, Hrady a zámky, image katalog, mapy anebo drobné dárky převážně pro dětské návštěvníky akce,“ uvedla Lenka Bevilaqua. „Podobně jako v loňském roce jsme zaznamenali velký počet dotazů na karavanová stání, sezonní nabídku a tipy na výlety pro pěší či cyklotrasy. Největší zájem je tradičně o skalní města, hrady a zámky a krajinu obecně,“ doplnila.

Ve dnech 15.–17. března se v pražském Výstavišti PVA EXPO PRAHA konal mezinárodní veletrh cestovního ruchu a regionální turistiky Holiday World & Region World.

Ani zde nechyběla prezentace Českého ráje, tentokrát ve spolupráci se Středočeskou centrálou cestovního ruchu. „V několika halách si návštěvníci mohli prohlédnout krom stánků evropských i vzdálených destinací také různé karavany a menší lodě. Poměrně velká část příchozích byly rodiny s dětmi, od čehož se odvíjel zájem o související nabídku, tedy turistické a cyklo trasy, a také o produkt Český ráj dětem. Několik dotazů se týkalo kongresové turistiky, tzv. MICE prostory,“ upřesnila Lenka Bevilaqua. Prezentaci Českého ráje tu krom pracovníků Sdružení Český ráj zajištovali také pracovníci infocentra ze Železného Brodu, Turnova a hradu Valdštejna.

V sobotu 23. a v neděli 24. března se Sdružení Český ráj představilo na veletrhu v polské Wroclawi. Konkrétně na pultu Královéhradeckého kraje, který byl součástí stánku Dolního Slezska.

„Polští návštěvníci projevili zájem především o mapy, pěší a cykloturistiku. Řada z nich již Český ráj navštívila a zajímala se o novinky v turistické nabídce, mezi kterými uvádíme například turnovskou Uličku řemesel či zrekonstruované Muzeum v Železném Brodě,“ uzavřela Lenka Bevilaqua ze Sdružení Český ráj.

V nejbližší době Sdružení Český ráj chystá účast na těchto akcích:

* Zahájení turistické sezony v Turnově (27. dubna)

* Travel Trade Day, Hradec Králové (26.–30. dubna)

* Valdštejnské slavnosti v Jičíně (květen)

* Den pro rodinu v Jičíně (červen)

* Letní roadshow (červen – srpen) - spolu s Libereckým krajem

* Canaletto Drážďany (srpen), stánek Libereckého kraje

* Crystal Valley Week Liberec (srpen - září) - spolu s Libereckým krajem

* Skleněné městečko v Železném Brodě (září)

* Touristik & Caravaning Reisemesse, Lipsko (listopad), stánek Libereckého kraje

TZ Sdružení Český ráj/Pavel Charousek