Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Nové městské byty ve Skálově ulici mají před kolaudací. Vznikly místo kanceláří nákladem 3,6 milionu

16. 07. 2024 | 12:21

Dříve kanceláře městského úřadu, nyní tři kompletně zrekonstruované byty k pronájmu. Velká proměna se odehrála v městských prostorách čp. 84 v ulici Skálova. Byty by měly v dohledné době mít nové nájemce.
 

rodinaByt
ilustrační foto

Celkem tři byty v přízemí a v prvním patře domu čp. 84 v ulici Skálova jsou před kolaudací. S byty po celkové rekonstrukci se počítá do dražby pronájmu. Rada města by na svém srpnovém jednání měla projednat konkrétní podmínky pronájmu i nastavení aukce. Bude stanovena základní cena nájmu, která zohlední ceny nastavené městem u ostatních bytů, ale zároveň bude zohledňovat výši komerčního nájmu v centru města. Počítá se s prohlídkami bytů pro vážné zájemce. Aktuální informace k nabídce bytů budou k dispozici začátkem září, sledujte proto webové stránky města a úřední desku.

Byty v ulici Skálova prošly kompletní přestavbou z původních kancelářských prostor v první polovině roku 2024. Zhotovitelem byla firma INSTAV – stavební práce, s. r. o., investice si vyžádala 3,6 mil. Kč. V přízemí domu se nyní nachází byt 3 + kk o rozloze 54,4 m2, v první patře pak další dva byty 2 + kk (36,8 m2) a 3 + kk (67,6 m2).

Během celkové rekonstrukce proběhla demolice příček stávajících kanceláří, byly realizovány nové rozvody vody, kanalizace a elektrorozvodů. Byty jsou napojeny na plynové vytápění z centrální kotelny, každý ze tří bytů má vlastní boiler na teplou vodu i rekuperační jednotku. Zajištěno je připojení k internetu, byty jsou vybaveny vestavěnými úložnými prostory i uchyňskou linkou.

Byty po částečné rekonstrukci budou k dispozici také v areálu Shořalého mlýna, kde město Turnov disponuje dvěma byty 3 + kk. Jedná se o byty s větší rozlohou (80,5 m2 a 97,2 m2), je tedy třeba počítat s vyššími provozními náklady. Na druhou stranu jde o bydlení v klidnější oblasti v dobře dostupném širším centru města. Také tady se počítá s tím, že nájemce bytů bude určen v dražbě.

Město Turnov má ve vlastnictví zhruba 105 bytů pro nájemní bydlení, dalších 217 bytů je určeno pro bydlení seniorů, a to včetně 3 krizových a 1 překlenovacího. Zároveň průběžně jedná s developery, kteří mohou zajistit další rozvoj bydlení v Turnově. Intenzivně se řešil například areál Dioptry, kde by kromě nového zázemí pro centrum TOPTEC mohlo vyrůst až 80 bytů družstevního bydlení. Vedení města komunikuje i další plány na přestavby v oblasti širšího centra. Z dlouhodobého horizontu se stále diskutuje rovněž urbanistická koncepce Koňského trhu, kde se nabízí prostor pro vznik další bytové zástavby.

TURNOV/Marcela Jandová