Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Organizátoři zvažují přesunutí 21. ročníku Daňkova memoriálu v Turnově na září, původní termín byl v květnu 

20. 04. 2020 | 12:49

Organizátoři atletického mítinku v Turnově, na který se každoročně sjíždí diskařská elita, zvažují jeho přesunutí na polovinu září. Memoriál Ludvíka Daňka se měl konat na konci května, kvůli pandemii koronaviru ale 21. ročník v původním termínu nebude. Uvažovaný náhradní termín je 15. září.

memorial juska-memorial5
Foto: Artur Irma

"Čekáme na oficiální termínovou listinu, ať už Českého atletického svazu, tak i světové asociace," řekla ČTK za organizátory místostarostka Turnova Jana Svobodová. Definitivní rozhodnutí, zda se letos mítink uskuteční, by podle ní mělo padnout nejpozději v červenci. "To je nejzazší termín, ale spíše to rozhodneme v červnu," uvedla.

Datum náhradního termínu podle ní zvolili pořadatelé s ohledem na Zlatou tretru v Ostravě. "Víme, že by měla být 8. září. A vycházíme z toho, že bychom na ni mohli nějak navázat," dodala Svobodová.

Na atletickém mítinku v Turnově je hlavní disciplínou hod diskem. Memoriál se koná jako připomínka světového rekordu Ludvíka Daňka. Vytvořil ho v roce 1964, kdy na turnovském stadionu hodil 64,55 metru.

čtk