Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Přehlídka ve Vysokém n. J. má deset soutěžních představení. Opona Krakonošova divadelního podzimu se zvedne zítra

23. 09. 2021 | 14:41

Deset soutěžních představení nabídne 52. ročník Krakonošova divadelního podzimu. Týdenní národní přehlídka venkovských divadelních souborů začne ve Vysokém nad Jizerou už tento pátek, o dva týdny dříve než obvykle. ČTK o jejím konání za organizátory informovala Jana Fričová.

krakonošNew
archivní ilustrační foto

Na dřívější termín organizátoři přehlídku posunuli po loňské zkušenosti, kdy ji museli na poslední chvíli zrušit kvůli zpřísnění vládních opatření v souvislosti s koronavirem. Některá opatření platí i pro letošní ročník a na představení tak budou moci jen diváci, kteří jsou po očkování proti koronaviru nebo tuto nemoc prodělali za poslední půl rok či mají potvrzení o negativním testu. Pro návštěvníky bude k dispozici testovací stan.

Přehlídka je určená pro soubory z obcí s maximálně 5000 obyvateli. Představují se na ni soubory, které vzešly z krajových soutěží. "Přehlídka vyvrcholí v sobotu 2. října závěrečným vyhlašováním nominací na Jiráskův Hronov 2022 a udělováním cen," dodala Fričová.

Zahájení akce se neobejde bez mažoretek.

Letošní ročník je věnovaný 150. výročí založení vysockého ochotnického spolku Přemysl, jeho historii připomíná výstava v muzeu. Přehlídka se i letos koná za podpory Libereckého kraje. "Velmi oceňuji organizátory, kteří neúnavně každoročně po desetiletí organizují tento svátek ochotnického divadla. Každý den festivalu je divadlo ve Vysokém plné a nadšení z lidí doslova tryská,“ uvedla krajská náměstkyně pro kulturu Květa Vinklátová (Starostové pro Liberecký kraj).

čtk