Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rekonstrukce silnice v Jilemnici potrvá o tři týdny déle a bude zřejmě dražší

28. 07. 2019 | 8:10

Rekonstrukce Žižkovy ulice v Jilemnici, která je součástí silnice druhé třídy 286, se protáhne zhruba o tři týdny. Hotovo by mělo být ve druhé polovině října. Důvodem jsou podle náměstka hejtmana Jana Svitáka (SLK) vícepráce, které také zřejmě zvýší cenu stavby o 2,1 milionu na téměř 44 milionů korun.

silnice-prace-road-work-1148205 960 720 menší
Ilustrační foto

"Vícepráce vnikly z toho důvodu, že zeminu, která se nacházela pod asfaltovými a podložními vrstvami, tak nelze použít jako zásyp kanalizace, která je součástí této rekonstrukce," uvedl náměstek pro dopravu. Hejtmanství nechává prověřit, zda jde o oprávněný nárok. Kraji podle Svitáka připadá zvláštní, že sondy při přípravě projektu neukázaly, že podloží je jílovité. Cena rekonstrukce se zvýší také proto, že projektant do rozpočtu stavby nezahrnul 18 kanálových vpustí.

V Žižkově ulici se opravuje zhruba půlkilometrový úsek mezi křižovatkami s ulicemi Roztockou a K Břízkám. Obě klasické křižovatky nahradí kruhové objezdy. Jde o jeden z projektů, na který kraj získal evropskou dotaci. Finančně se na něm podílí také Jilemnice, která projekt připravila. Město hradí opravy chodníků a vybudování podélných stání k parkování.

čtk