Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Rozsáhlá rekonstrukce v Nádražní ulici v Turnově pokračuje, brzo se budou pokládat asfaltové vrstvy

05. 11. 2019 | 5:45

Práce v Turnově v Nádražní ulici a u viaduktu pokračují. Rychlost a průběh celé stavby je s příchodem studeného počasí závislý na klimatických podmínkách. Dokončení vodovodů a kanalizací potvrdilo Vodohospodářské sdružení Turnov do 15. listopadu. V tuto chvíli se intenzivně pracuje v místech od trafostanice k Prouskově ulici. 

turnov nádražní úvodní DSC00417
Turnov, Nádražní ulice

Dále začala pokládka chodníkových obrubníků před  domy čp. 1076-1078. „Od domu čp. 1076 k Fučíkově ulici byl měla v úterý 5. 11. proběhnout pokládka asfaltové vrstvy, kam bude převeden provoz a začne se pracovat na druhé polovině komunikace. Zároveň se bude pokládat dlažba na chodníku pro chodce u rodinných domů,“ popsala další průběh prací Stanislava Syrotiuková z odboru správy majetku turnovské radnice. 

V již hotovém úseku Nádražní ulice směrem na Ohrazenice odstartuje příští týden sázení stromů.

V úseku od Fučíkovy ulice až ke křižovatce k silnici I/10 se začnou pokládat asfaltové vrstvy. V termínech 11. - 12. listopadu se bude pracovat na podkladních vrstvách od katastru Ohrazenic ke křižovatce se silnicí I/10. Finální vrstvy v celé ulici od Hotelu Beneš ke sjezdu na I/10 proběhnou 14. -15. listopadu. „Při pokládce finálních asfaltových vrstev bude silnice kompletně uzavřená pro veškerou dopravu a ani chodci nebudou moci ulici přecházet,“ upozornila Stanislava Syrotiuková. S obnovením provozu v této části komunikace se počítá od 1. prosince 2019.Turnov, Nádražní uliceRychlost a průběh celé stavby je s příchodem studeného počasí závislý na klimatických podmínkách.

Pozitivní záležitostí je dnešní otevření úseku silnice II/610 z Přepeř až do Svijan. Tuto část se podařilo zhotovit o měsíc dříve.

TZ/Zdenka Štrauchová