Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Sedmihorské léto se v prvním srpnovém týdnu chystá na No Name a Pydlu v záchech

31. 07. 2021 | 15:01

První srpnový týden bude ve znamení hudby i divadla – a nejen v Českém ráji. Oblíbené pásmo Sedmihorské léto pokračuje svým kulturním programem a to hned ve třech termínech a na třech scénách v jednom týdnu.

no name KH 01
Foto - zdroj: www.sedmihorskeleto.cz

Letošní působení Sedmihorského léta přesahuje místem konání i hranice Českého ráje. Už druhý koncert mimo tento region se uskuteční v pondělí 2. srpna v Kutné Hoře. Open air akce s překrásným výhledem na velkolepý chrám svaté Barbory se uskuteční v režii známé a oblíbené kapely No Name. Den na to – tedy v úterý 3. srpna – se pak přesunou na další koncert pod širou oblohou na původní základnu Sedmihorského léta – do Sedmihorek u Turnova.

Skvělé, vtipné a legendární divadelní představení S Pydlou v zádech včele s Josefem Dvořákem, se uskuteční v ten samý týden, tedy ve čtvrtek 5. srpna, tentokrát na komorní scéně v zahradě Penzionu Recall. Tam si diváci užijí nejen dokonalý divadelní zážitek, ale také zahradu, komorní atmosféru a nádherný výhled na hrad Trosky. Na tuto scénu navíc mohou návštěvníci akce využít zdarma svozového autobusu, stačí si zarezervovat místo.

Veškeré informace a vstupenky na www.sedmihorskeleto.cz

NO NAME
2.8. a 3.8. 2021
Jedna z nejoblíbenějších slovenských stálic přijíždí poprvé na Sedmihorské léto! Těšte se na nadupaný koncert plný hitů jako Ty a Tvoja sestra, Žily, Čím to je, Prvá, Lekna, Vecnost, Dakujem že si, Starosta a mnoho dalších. Koncert je na stání.

Šestičlenná slovenská pop-rocková skupina založená 26. srpna 1996 v Košicích. Ve stejný den kapela zvítězila v místní soutěži Košický zlatý poklad '96. Zakládajícími členy byli Viliam Gutray a trojice bratrů Timkových – Igor, Roman a Ivan. Opravdový průlom přišel až v roce 2000 s albem Počkám si na zázrak a to především díky písním “Ty a Tvoja sestra” a “Žily”. Následovaly úspěšné desky Oslávme si život, Slová do tmy a Čím to je... Těšte se na nadupaný koncert plný hitů na Sedmihorském létě i v Kutné Hoře!

S PYDLOU V ZÁDECH
5. 8. 2021

Hrají:
voják, holič:Josef DVOŘÁK
královna: Markéta HRUBEŠOVÁ
mladý král: Rostislav TRTÍK
komorník: Karel GULT alt. Jiří VEIT
učitelka, bába: Dagmar SCHLEHROVÁ

Hra „S Pydlou v zádech“ měla premiéru už 4. června 1981. Stala se divácky nejúspěšnějším titulem vrepertoáru skupiny Josefa Dvořáka, a ačkoli bylo od té doby mnohokrát uvažováno o jejím stažení, byly dokonce stanoveny termíny, kdy bude hrána naposled, prokázala podivuhodnou houževnatost a nezničitelnost a vždy znovu se vynořovala do světla reflektorů.

Proč? Nejen proto, že poskytuje prostor pro řadu brilantních klaunských čísel Josefa Dvořáka, ale i pro její svérázný humor, jehož kmotry jsou na jedné straně Becket na druhé straně Hašek. Postavička prostého lidového chytráka se zaplétá všachové partii mocných. Ta snaha neustále předstírat, hrát vždy tu roli, která se právě žádá, vytěžit z každé situace i něco pro sebe, onen bezpáteřný konjukturalismus, snaha vytvářet i na troskách za každou cenu zdání idylky... Není nám to všechno příliš povědomé? Nepovažujeme už řadu absurdně groteskních situací za všední jev jen proto, že jsme si na ně tak nějak zvykli? A tady pomůže už jen nastavené zrcadlo smíchu, které je sice křivé, ale o to ostřeji zobrazuje…

www.sedmihorskeleto.cz