Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Semilská knihovna spustila letní soutěž Okolo Jizery. Cílí na  atraktivní místa, která stojí za objevení

21. 07. 2024 | 14:42

Semilská knihovna připravila letní soutěž pro rodiny s dětmi, která zájemce provede nejen po Semilech a okolí, ale nasměruje i na další atraktivní místa v blízkosti Jizery, která stojí za objevení a nejsou daleko od Semil.

vodaDeti
ilustrační foto

Soutěž trvá až do konce září, v říjnu na ní naváže výstava obrázků, které děti nakreslí. Nezbytnou součástí jsou také pracovní listy, které je možno po vyplnění odevzdat v knihovně a získat tak originální dárek.

Procházka spojuje celé generace. Vydat se na ni mohou místní i přespolní, kteří v Semilech či okolí tráví svou dovolenou.“ Bohatě ilustrované pracovní listy v rámci procházky „Okolo Jizery“ obsahují krátké čtení, tipy na zážitky v semilské přírodě, doporučení na prohlídky zámků, hradů či lidových staveb v okolí a mnoho dalšího. „Jsem moc ráda, že knihovna před lety vymyslela tento koncept, ke kterému se od doby vydání knihy Objevuj Semily s Krákorkou opětovně vrací,“ zmiňuje starostka Semil Lena Mlejnková.

Pracovní list vás provede nejen po semilských lokalitách, ale nasměruje i na další turisticky zajímavá místa po obou březích Jizery, která stojí v létě za návštěvu a nejsou od Semil daleko. Po vyplnění odevzdejte pracovní list s obrázkem v otevírací době v oddělení pro děti a mládež (o prázdninách středa a čtvrtek 9 -16, pátek 9 – 12) a můžete si rovnou půjčit i knížky, o kterých se píše v pracovním listu. A jak už to tak v semilské knihovně bývá, za vyplněný pracovní list a obrázek čeká na děti originální dárek.
Ředitelka knihovny doplňuje: „Pracovní list k vytištění najdete na webu knihovny nebo je k osobnímu vyzvednutí na oddělení pro děti v otevírací době knihovny.“

SM/Kateřina Šromová