Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Složky Integrovaného záchranného systému se představí na Ostrově. Sólo budou mít historické artefakty

17. 06. 2024 | 10:17

Ve čtvrtek 20. června bude semilský park na Ostrově patřit prezentaci všech složek Integrovaného záchranného systému ČR. Do programu se s ukázkou požárního sportu zapojí i studenti Střední školy Semily, obor požární ochrana.

vyprostovani1
ilustrační foto

Při této příležitosti na Ostrově proběhne i republikové kolo Soutěže mladých zdravotníků organizované oblastním spolkem Českého červeného kříže Semily.

"Den IZS v Semilech pořádáme pravidelně," prozradila za pořadatele, kterým je město Semily, Iveta Medková. "Tentokrát jsme program rozšířili i o ukázku historické techniky záchranných složek, k vidění bude např. historická parní stříkačka, vojenská Buchanka, sanitka, vozidla veřejné bezpečnosti a mnoho dalších."

Mezi hlavní body programu bude patřit ukázka výcviku psovodů Policie ČR, simulace zásahu proti nebezpečnému pachateli, ukázka práce jízdní policie, použití čtyřkolky k hašení požáru a slanění lezce Hasičského záchranného sboru ze žebříku. Zájemci dostanou jedinečnou příležitost prohlédnout si nejmodernější techniku používanou jednotlivými složkami IZS, prověřit si své fyzické dovednosti a užít si nejrůznější doprovodné atrakce.

Kromě Dne IZS proběhne v tento den na Ostrově také republikové kolo Soutěže mladých zdravotníků ČČK, do kterého se na základě výsledků z krajských kol probojovalo na 18 soutěžních týmů z celé České republiky.

Ing. Iveta Medková: "Obě akce, které v Semilech ve čtvrtek 20. června proběhnou, spojuje bezpečnostní a zdravotní tematika. Jsme hrdí, že si pro pořádání republikového kola soutěže ČČK vybral právě Semily. Doprovodný program Dne IZS i soutěže na Ostrově jsou určeny pro děti nejen ze semilských škol a já věřím, že naše pozvání osloví nejenom je a děti i dospělí se na Ostrov opět přijdou nejenom zabavit, ale také se něco dozvědět."

SM/Renata Coufalová