Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov připravuje přestavbu haly u nádraží za víc než 100 milionů. Dotaci chce od Národní sportovní agentury

31. 03. 2021 | 5:43

Turnov připravuje přestavbu sportovní haly TSC za více než 100 milionů korun. Rekonstrukci by chtělo město zahájit v roce 2023, pokud získá dotaci od státu. Podle starosty města Tomáše Hockeho (Nezávislý blok) o ni budou žádat z programu Národní sportovní agentury. Maximálně může město získat 50 milionů korun.

lezeckástěna
ilustrační foto z lezecké stěny

Hala TSC v Turnově II na sídlišti nedaleko vlakového nádraží se stavěla v roce 1984 v rámci akce Z a rekonstrukci už potřebuje. "Technický stav sice není havarijní, ale dřív nebo později bude. Potřebujeme navíc další velkou hrací plochu a třetí věc je finanční. Tím, že Národní sportovní agentura vyhlásila dotační program na haly, tak je to pro nás asi jediná šance, aby se s tím něco udělalo," uvedl starosta. Hala patří spolku Tělocvična sportovní club, který ale na její rekonstrukci nemá peníze. "Loni jsme se spolkem uzavřeli memorandum, že zajistíme projektovou přípravu, dotační titul, a když se jí podařit zrekonstruovat, tak nám ji převede bezplatně do našeho vlastnictví," uvedl Hocke.

Zatím je podle něj hotová studie. "Rád bych, kdybychom do konce roku měli stavební povolení, abychom pak mohli zažádat o dotaci," uvedl starosta. V hale je kromě velké tělocvičny i posilovna, zrcadlový sál a zázemí tam mají judisté. Tělocvična ale svými rozměry podle starosty neodpovídá tomu, aby tam mohli hrát své zápasy třeba florbalisté či házenkáři. V projektu se proto počítá s rozšířením velké tělocvičny a variabilním řešením prostoru. "Aby se velká hrací plocha dala předělovat. To znamená, aby se z velké plochy daly udělat tři menší pro lepší využití haly," dodal Hocke. Součástí haly by se mělo stát i lezecké centrum.

čtk