Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnov vypíše zakázku na poslední etapu revitalizace sídliště u nádraží znovu

01. 06. 2022 | 14:34

Turnov letos nedokončí obnovu sídliště u nádraží. Na poslední etapu revitalizace, jež se měla týkat prostoru u nákupního centra, dostalo město ve veřejné soutěži jedinou nabídku. Byla asi o 60 procent vyšší, než čekalo. Zakázku proto město zrušilo a vypíše znovu. Novináře o tom dnes informoval starosta Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

turnov sídliště U nádraží Turnov (2)
Foto: www.turnov.cz

Obnova sídliště ze 60. let minulého století začala před 11 lety a zatím stála zhruba 37 milionů korun. Na osmou etapu město získalo státní dotaci 2,5 milionu korun a očekávalo, že na ni přidá zhruba stejnou částku. Jediný zájemce o zakázku ale chtěl přes osm milionů.

"My jsme dostali jednu nabídku, která byla finančně úplně nepřijatelná. Bylo to mimo to, co si můžeme dovolit, a proto to vypíšeme znovu na příští rok, na jaro. Věříme že firmy ještě nebudou mít naplněné zakázkové listy tolik, jako je mají teď," řekl starosta. Najít firmu, která dá městu přijatelnou cenu, je podle něj v jarním období problém. "Musím říci, že se snažím všechno v Turnově vysoutěžit do konce února," dodal. U této to nešlo, neboť město se o získání dotace dozvědělo až v dubnu.

Na sídlišti u nádraží je v 15 panelových domech zhruba 800 bytů. V rámci osmé, poslední etapy chce radnice upravit prostranství u nákupního centra. V plánu města je rozšířit chodníky, přidat lavičky i upravit zeleň.

čtk