Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Turnovský výrobce osvětlení Trevos změnil majitele, výroba věhlasného sortimentu bude pokračovat

20. 09. 2019 | 6:06

Turnovský výrobce průmyslového osvětlení Trevos změnil podle zjištění serveru deníku E15 majitele. Podíly získali podnikatelé Radek a Michal Opočenští od pětice bývalých partnerů, mezi nimiž byl i jejich příbuzný Jiří Opočenský.

olympStadionLondynwwwdesignmagcz
Olympijský stadion v Londýně z www.designmag.cz

Cena transakce zveřejněna nebyla, jednou z podmínek prodeje bylo zachování výroby svítidel v areálu společnosti v Nové Vsi na Turnovsku. Ve firmě pracuje asi 250 zaměstnanců.

"Obchodní strategie pro český trh se nemění, je to prodej svítidel prostřednictvím partnerské sítě velkoobchodů s elektromateriálem," uvedl nový šéf Michal Opočenský. Podle jeho bratrance Radka Opočenského je cílem utržit v příštím roce jednu miliardu korun. Loňské tržby činily 830 milionů korun a čistý zisk dosáhl 52 milionů korun, píše web.

Noví majitelé po ovládnutí firmy umístili Trevos do nově zřízených společností. Matkou je nově společnost Trevos investiční, který spadá pod Trevos holding.

Trevos ročně vyrobí více než milion svítidel, zhruba 70 procent produkce vyváží. Dodala osvětlení například pro letiště v Düsseldorfu, olympijský stadion v Londýně nebo dubajský mrakodrap.

čtk