Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V krkonošské Rokytnici pojede od čtvrtka lanovka na Lysou horu aspoň pro běžkaře

18. 01. 2023 | 11:19

AKTUALIZOVÁNO: V krkonošské Rokytnici nad Jizerou se od čtvrtka rozjede sedačková lanovka na Lysou horu alespoň pro pěší turisty, běžkaře a skialpinisty. Největší skiareál v Libereckém kraji nadále zůstane mimo provoz. V tiskové zprávě o tom dnes informoval ředitel rokytnického skiareálu Vít Pražák.

rokytniceskiFBskiareál
Foto: skiareál Rokytnice

"Po vánočním a novoročním lyžování jsme byli nuceni s ohledem na nepříznivé podmínky dočasně uzavřít celý areál. Sníh díky dešti mizel a kvůli vysokým teplotám se nedalo ani zasněžovat. Pro lyžaře máme však dobrou zprávu, nyní se zasněžuje a pracujeme na přípravě sjezdovek," uvedl Pražák.

Na tento víkend se zřejmě nepodaří rokytnický skiareál uvést do provozu, díky sněžení z posledních dnů jsou ale na vršku Lysé hory vhodné podmínky alespoň pro běžkaře či skialpinisty. Je tam minimálně 30 centimetrů čerstvého sněhu. "Na hřebenech je v některých partiích až metr sněhu. Výlet lanovou dráhou na Lysou horu nabízíme pěším turistům, běžkařům i skialpinistům. Zpáteční jízdné pro dospělé je za 350 Kč, pro děti za 250 korun, ale děti do šesti let jezdí stále zdarma," dodal Pražák.

Dlouhotrvající obleva zastavila provoz takřka všech zimních středisek v Libereckém kraji. V Jizerských horách lze aktuálně lyžovat na jedné modré sjezdovce a dětské na Tanvaldském Špičáku, v semilské části Krkonoš je otevřená 400metrová modrá sjezdovka v Harrachově a zhruba stometrové dětské na Benecku a ve Vítkovicích.

čtk