Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Rokytnici třináctého ve třináct hodin startuje letní sezona. Rozjíždí se lanovka a jedou se závody na horských kolech 

13. 05. 2022 | 5:39

Lanová dráha Horní Domky se opět rozjede pro všechny návštěvníky hor již dnes, symbolicky tak bude letní sezóna zahájena 13. května ve 13 hodin. Lanovka pojede v půlhodinových intervalech vždy do 17 hodiny. Bikepark zatím nabízí pro nedočkavé zájemce černou trať. O víkendu bude tato náročná trať sloužit pouze bikerům přihlášeným na Český pohár Downhill Cup.

RokLetoA
Foto + fotogalerie: www.skiareal-rokytnice.cz

Lanovka a celý bikepark včetně červené a modré tratě bude od 21. 5. 2022 připraven pro víkendový provoz až do letních prázdnin. Novinkou je možnost nechat si vyvézt elektrokolo.
 
„Jsme rádi, že počasí nabízí příjemné teploty právě teď, kdy zahajujeme letní sezónu. První akce, kterou bude náš bikepark hostit ve dnech 14. - 15. května, je již třetí ročník Czech Donwhill Top On Trail Cup, kde vloni startovalo 170 závodníků. Závod je připraven na černé trati, ale tak, aby byl pro všechny úrovně a kategorie jezdců. Délka 1 700 m s převýšením 241 m určitě naláká natěšené závodníky,“ uvádí k pozvánce na hory Dr. Vít Pražák, ředitel Skiareálu Rokytnice nad Jizerou.

Skiareál zve však všechny návštěvníky na svezení lanovkou a výšlapy na Dvoračky, sedlo Kotle, dále na Labské louky, nebo k mohyle Hanče a Vrbaty. Provozní doba bude až do letních prázdnin pouze o víkendech od 9 do 17 hodin, vždy v půlhodinových intervalech, kromě polední pauzy ve 12.30 hodin. Provoz lanové dráhy Horní domky nabízí středisko i ve všední dny, stačí požádat o mimořádnou jízdu, příkladem, děti na školním výletě se mohou nechat vyvézt na svahy Lysé hory.

K cenám aktuální sezóny doplňuje ředitel Pražák: „Současná situace s energiemi a vzestup jejich cen se samozřejmě adekvátně promítnul do ceny jízdného. Dospělý pěší zaplatí za jízdu nahoru 220 Kč, s kolem 320 Kč, dítě 170 a s kolem 270 korun. Děti do 5 let včetně jezdí zdarma.“

TZ/Renata Balašová