Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Semilech se běželo pro Honzíka, který je od dětství upoután na invalidní vozík

19. 04. 2024 | 8:44

Střední škola Semily pořádala v pátek 5. dubna 2024 na semilském Ostrově v pořadí již třetí ročník charitativního běhu. Letos se akce konala na podporu Honzy Kovaříka, mladého muže s kombinovaným postižením (pohyb a zrak), který je od dětství upoután na invalidní vozík. Počasí pořadatelům přálo, účast byla veliká a akce se po všech stránkách vydařila.

semily běh
V Semilech se běhalo pro Honzíka

V dopoledních hodinách navštívilo semilský Ostrov velké množství dětí z mateřských škol za Semil i okolních obcí, které se jednak proběhly v doprovodu klauna, ale také vyzkoušely různé atrakce s pohádkovými bytostmi. V poledních hodinách odběhli juniorský závod na 1500 metrů žáci středních škol. Hlavní závod pak odstartoval před čtvrtou hodinou odpolední. Sportovci si zaběhli tratě o délce 3 000 m, 5 000 m nebo 10 000 m.

Přestože akce byla v prvé řadě zaměřena na sport, pořadatelé z řad žáků a vyučujících Střední školy Semily připravili pro účastníky akce celodenní doprovodný program. Sám Honza měl možnost se svést v závodním automobilu Mustang, navštívil stanici HZS územní odbor Semily a vrcholem odpoledního programu se stalo více jak hodinové vystoupení hudební skupiny Rachot Band z Jedličkova ústavu Liberec, kde Honza také vystupuje.

"Děkujeme všem, kteří svojí účastí na charitativním běhu podpořili potřebné. Je úžasné, že přímo na místě bylo vybráno 28 000 Kč. Dalších 44 000 Kč obdrží maminka Honzy od organizací a firem, které akci podpořily," říká Daniel Sisr, jeden z pořadatelů běhu. "Máme velkou radost, že se letošní ročník charitativní akce vydařil a již dnes se těšíme na ročník příští."

TZ/Renata Coufalová