Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

V Turnově budou letos za 31 milionů opravovat ulici Antonína Dvořáka vedoucí kolem radnice

02. 03. 2023 | 15:32

V Turnově v Českém ráji budou letos za 31 milionů korun opravovat ulici Antonína Dvořáka, která vede kolem historické budovy radnice. Hlavním důvodem je havarijní stav vodohospodářských sítí. Novináře dnes o tom informoval starosta města Tomáš Hocke (Nezávislý blok).

turnov lk
Foto: LK

"Budeme se snažit celou ulici, ten uliční profil, přizpůsobit městské památkové zóně. Už to není prostě jako v minulosti hlavní silnice na Jičín," řekl starosta.

Rekonstrukce ulice v centru patnáctitisícového města by měla začít v polovině března a potrvá do začátku listopadu. Většinu nákladů zaplatí Vodohospodářské sdružení Turnov, podíl města by měl být kolem pěti milionů korun. "Kromě toho, že by se měly vyměnit vodohospodářské sítě, tak by měly být předlážděné všechny chodníky, měla by být nová komunikace," uvedl Hocke. Podle něj budou nově vydlážděná všechna odstavná místa určená pro parkování aut, v ulici přibude také několik stromů a nové bude i veřejné osvětlení. Osmimetrové lampy z dob, kdy byla tato ulice součástí silnice první třídy, nahradí pro městskou zástavbu vhodnější pětimetrové.

čtk