Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Veterináři objevili nelegální výrobnu masných produktů na Semilsku. Firmě hrozí pokuta až 1 milion korun

01. 06. 2020 | 19:09

Úřední veterinární lékaři Státní veterinární správy z Libereckého kraje v rámci kontroly domácí porážky skotu v hospodářství chovatele odhalili na Semilsku nelegální výrobnu masných produktů.

Foto 3 maso
Zabavené masné produkty

Prostory, kde docházelo k výrobě nebyly pro tuto činnost schváleny ani registrovány, a tudíž nebyly pod veterinárním dozorem. Maso použité k výrobě nebylo navíc získáno na schválených jatkách a neprošlo veterinární prohlídkou.Zabavené masné produktyInspektoři na místě zajistili cca 110 kilogramů výrobků. Konkrétně se jednalo o špekáčky, párky, šunkový a gothajský salám a také marinované vepřové maso. Tyto produkty kontrolovaná osoba nabízela odběratelům mimo jiné prostřednictvím sociální sítě.Zabavené masné produktyVýrobky o celkové hmotnosti cca 110 kg byly na místě znehodnoceny barvou a předány k neškodné likvidaci oprávněné firmě. S výrobcem bude zahájeno správní řízení, výše sankce může dosáhnout až 1 000 000,- Kč.

Tiskový mluvčí SVS/Petr Vorlíček