Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Výstavba městské knihovny v Turnově začne na přelomu dubna a května bouráním letního kina

11. 04. 2024 | 10:15

Bouráním letního kina začne výstavba nové městské knihovny ve Skálově ulici v Turnově za 111,2 milionu korun. Staveniště převezme firma Bielskie Przedsiebiorstwo Budownictwa Przemyslowego (BPBP) ve čtvrtek, plátno kina a přiléhající domek by měli její pracovníci zbourat na přelomu dubna a května.

knihovnaTUrnov
Foto: Turnov.cz

Vizualizace budoucí knihovny v Turnově.V tiskové zprávě o tom dnes informovala mluvčí radnice Marcela Jandová.

Samotná výstavba knihovny by měla začít ve druhé polovině května. "Do konce roku 2024 by stavba měla být pod střechou. Finalizace hrubých prací se předpokládá v dubnu 2025, celkové dokončení stavby je stanoveno na začátek prosince 2025," dodala Jandová.

Pro Turnov jde o nejdražší stavbu za posledních osm let. Novou knihovnu potřebuje město postavit proto, že současná kapacitně nestačí, má nedostatečné hygienické i návštěvnické zázemí, chybí jí společenský sál a objekt navíc není bezbariérový. Na výstavbu nové budovy získal Turnov evropskou dotaci, zhruba 68 milionů korun z programu IROP.

Letní kino se po skončení stavebních prací do Skálovy ulice vrátí, plátno bude na jedné fasádě nové knihovny. Mimo provoz ale bude kvůli výstavbě nejen o letošním létě, ale i příštím. O promítání ale obyvatelé Turnova a jeho návštěvníci o letních prázdninách nepřijdou. "Po celé léto bude v plném provozu kino Sféra v KC Střelnice," dodala mluvčí radnice. Venkovní promítání na léto chystá premiérově i provozovatel Maškovy zahrady, kde je venkovní městské koupaliště.

čtk

Foto: Turnov.cz