Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Žáci ze semilské základky Dr. Fr. Riegra absolvovali trénink s olympionikem. Sportovala s nimi biatlonistka Veronika Vítková

03. 03. 2020 | 18:19

Středa 26. února se stala pro žáky ZŠ Dr. Fr. Lad. Riegra v Semilech malým sportovním svátkem. V rámci tréninku s olympionikem se v tento den setkali s dvojnásobnou olympijskou medailistkou, biatlonistkou Veronikou Vítkovou a olympionikem Štěpánem Janáčkem, reprezentantem ve skoku o tyči.

SMovov
Veronika Vítková, česká reprezentantka v biatlonu.

Spolu s nimi navštívil děti i jeden ze symbolů nadcházejících letních olympijských her v japonském Tokiu maskot Miraitowa. V programu sportovního dne nechyběla svižná rozcvička, společný trénink, ani závěrečná beseda s autogramiádou.

Veronika Vítková, česká reprezentantka v biatlonu, bronzová medailistka ze sprintu Zimních olympijských her 2018 v Pchjongčchangu a členka stříbrné smíšené štafety na Zimní olympiádě 2014 v Soči spolu s dětmi nejenom sportovala, ale podělila se s nimi i o pocity z olympiády a přivezla jim ukázat i skutečné olympijské medaile.

"Olympijský trénink byl u nás po roce a půl podruhé, v září 2018 u nás byla basketbalistka Ilona Burgrová." říká Mgr. Miloslava Doleželová, která před lety iniciovala zapojení školy do projektu pro školy s názvem Sazka Olympijský víceboj. "Jsou to skvělé akce, které děti motivují k dalšímu sportování a přinášejí jim nezapomenutelné zážitky. Letos se tréninky zaměřují na propagaci olympijských myšlenek a pomáhají kultivovat chování děti k soupeřům, spoluhráčům i k hendikepovaným."

O co v projektu SAZKA Olympijský víceboj jde?

Sazka Olympijský víceboj je největší školní sportovní projekt, který dětem doporučí vhodné sporty a rozvíjí jejich všestrannost. Žáci po splnění osmi sportovních disciplín získají formou sportovního vysvědčení analýzu svých fyzických předpokladů a dozví se, jaký jsou sportovní typ. Na základě těchto výsledků dostanou doporučení, do jakých pohybových aktivit by bylo nejlepší (vzhledem k jejich somatotypu) se zapojit. Získají i odkaz na nejbližší sportovní kluby v okolí, které tyto aktivity provozují.

Žáci mají zároveň srovnání, jak jsou na tom se svojí fyzickou zdatností oproti stejně staré populaci dětí. Ve vysvědčení najdou i návody, jak zdokonalit některé pohybové schopnosti, ve kterých příliš neuspěli. Tým Sazka olympijského víceboje odměňuje nejaktivnější školy v tomto projektu možností doplnění sportovního vybavení školy a také tréninky s olympioniky přímo ve škole.

SM/Renata Coufalová