Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Adam Najman se loučí s Bílými Tygry a míří na sever. Hrát bude za Ilves Tampere

16. 04. 2024 | 14:59

Třiadvacetiletý útočník Adam Najman po šesti letech a své nejvydařenější sezoně opouští Liberec a čeká ho první zahraniční angažmá. Bílí tygři na svém webu zveřejnili, že jeden z jejich ofenzivních lídrů bude hrát ve Finsku za Ilves Tampere. Smlouvu podepsal hokejista s 242 starty a celkem 127 body v extralize na rok.

najman2
Foto: www.hcbilitygri.cz

"Pro naši organizaci je odchod Adama velkou ztrátou, protože se ve svém mladém věku stal jedním z pilířů a lídrů A-týmu. Prošel naším rozvojovým programem v akademii a Benátkách, kde si svou pracovitostí vybojoval šanci a připravil se na tuhé boje v extralize. Je to komplexní hráč, který má celou budoucnost před sebou," uvedl trenér Filip Pešán.

Rodák z Vysočiny Najman přišel pod Ještěd před sezonou 2018/19 v 17 letech z Dukly Jihlava a v prvních dvou sezonách nastupoval především za farmu v Benátkách nad Jizerou. Pak se už usadil v prvním týmu Bílých tygrů. Sezonu 2022/23 zakončil s 38 body v čele týmového kanadského bodování společně s Oscarem Flynnem. V uplynulém ročníku si osobní maximum vylepšil o sedm bodů a k 45 bodům (12+33) v základní části přidal šest v play off (1+5). Liberec vypadl ve čtvrtfinále se Spartou.

V Ilvesu by měl hokejista se sedmi starty za reprezentaci rozšířit českou kolonii. Ve finském klubu působí Jakub Málek, Patrik Hamrla, Dominik Mašín, Šimon Stránský a Petr Kodýtek.

čtk