Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Americký obránce Ian McCoshen si o rok prodlouží angažmá na severu Čech

12. 04. 2024 | 12:22

Smlouvu s Bílými Tygry prodloužil americký obránce Ian McCoshen, který má za sebou jednu sezonu pod Ještědem. Zadák se zkušenostmi z NHL se s klubem dohodl na ročním kontraktu.

McCohenTitul
Foto z www.hcbilitygri.cz

McCoshen se k Tygrům připojil ve druhé polovině srpna 2023, tedy ve finální fázi letní přípravy před startem sezony. Od samého počátku základní části dostával velkou důvěru trenérů, v sezoně patřil mezi čtyři nejvytěžovanější hráče týmu s průměrným časem kolem 20 odehraných minut za zápas. Celkem odehrál v libereckém dresu 58 utkání a zaznamenal 13 kanadských bodů. Své působení si v Podještědí prodlouží minimálně o další rok.

Profil Iana McCoshena

Rodák z Anaheimu strávil drtivou většinu své kariéry v zámoří. Jako obránce prokazoval ofenzivní choutky už v juniorské USHL za Waterloo Black Hawks či v univerzitní soutěži NCAA v dresu Boston College. Dohromady v těchto ligách odehrál 282 utkání a zaznamenal 131 bodů. V sezonách 2013/14 a 2014/15 odehrál také dvě juniorská mistrovství světa.

V roce 2013 si ho jako celkově 31. v pořadí vybrala ve druhém kole draftu Florida Panthers. Na jihovýchodě USA podepsal dvoucestnou smlouvu a od sezony 2016/17 nastupoval střídavě za Floridu a farmářský Springfield Thunderbirds. V průběhu ročníku 2019/20 se přesunul do Rockfordu, v dalších dvou sezonách pak ještě hrál za Iowu Wild a Henderson Silver Knights. Před sezonou 2022/23 se rozhodl zkusit štěstí v Evropě. A povedlo se. V dresu finského Ässätu posbíral 28 bodů v 59 duelech, od ročníku 2023/24 působí u Bílých Tygrů.

www.hcbilitygri.cz