Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Anglický týden zakončí jablonečtí fotbalisté domácím utkáním s Baníkem

07. 04. 2024 | 5:41

Anglický týden zakončí jablonečtí fotbalisté nedělním domácím kláním. Ve FORTUNA:LIZE přivítají na Střelnici čtvrtý tým ligové tabulky – Baník Ostrava.

Ostravští fotbalisté se na jaře potýkají s nevyrovnanými výkony, přesto překvapivě čeří samotné čelo ligové tabulky. Slezský tým vozí body ze hřišť soupeřů, ale doma zůstával fanouškům co dlužný. Až do minulého víkendu totiž čekali příznivci Baníku na domácí výhru od 23. září 2023! V posledním ligovém kole však už Ostrava prolomila domácí prokletí a porazila Teplice 4:1. Baník doma zvítězil po sedmi zápasech a šesti měsících a díky třem bodům poskočil na čtvrté místo! Stoper Michal Frydrych neměl pro nelichotivou domácí sérii příliš vysvětlení. „Dařilo se nám spíše venku. Ale teď věřím, že nám to půjde doma i venku a na čtvrtém místě se udržíme co nejdéle,“ říká obránce soupeře. Hlavní ostravský kouč Pavel Hapal před nedělním soubojem v Jablonci dodává. „Konečně jsme dokázali vyhrát v domácím prostředí a do Jablonce jedeme odhodlaní udělat tři body. Mužstvo na to sílu jednoznačně má. Venku se nám daří. Věřím, že na Střelnici sehrajeme dobré utkání s vítězným koncem,“ plánuje Hapal.

Jeho trenérský kolega a kamarád na opačné straně hřiště Radoslav Látal musel v úterý překousnout vyřazení z MOL Cupu s plzeňskou Viktorií. Jablonecký kouč musí v neděli oželet disciplinárně potrestaného Hurtada s Houskou, dál ho trápí i početná marodka. Problém vidí hlavně v útoku, Jablonec totiž neskoroval poslední dva zápasy. „Klasického útočníka teď nemáme. Chram (Chramosta) je vlastně spíš podhroťák. S ofenzivou teď máme problémy. Těžko se dostáváme do šancí, těžko si je vypracováváme a těžko proměňujeme. Lehkost, co byla na začátku, tam teď není, chybí finalizace,“ uvědomuje si Látal.

Jablonecký kouč očekává s Ostravou těžký duel. „Přijede velice těžký soupeř, který několik zápasů venku neprohrál. Baník dobře brání a má vynikající brejky. Musíme se vyvarovat chyb, které jsme naflákali na Bohemce i v poháru s Plzní. Je to vlastně alfa a omega našich výsledků. Když tohle omezíme a nebudeme se dopouštět triviálních chyb, tak můžeme uhrát dobrý výsledek. Je to o poctivosti na hřišti,“ dodává kouč Jablonce.

V podzimním ligovém klání Jablonec vyhrál v Ostravě 1:0 gólem útočníka Chramosty šest minut před koncem zápasu. I celková vzájemná ligová bilance hovoří ve prospěch Severočechů, Jablonec vyhrál 22x, 24x se body dělily a 14x zvítězil Baník. Avšak velmi zajímavá je bilance obou soupeřů na Jablonecké Střelnici, kde Baník nedokázal vyhrát dlouhých osmnáct let, naposledy 27. dubna 2006!

Na nedělní zápas připravil Jablonec speciální akci pro nejmladší návštěvníky, děti do výšky 140 cm mají vstup na zápas ZDARMA. Na Střelnici bude připraven také doprovodný program u hlavního vstupu, kde narazíte na sovičku Jizerku, v areálu stadionu bude rovněž probíhat hráčská autogramiáda a soutěž s dodavatelem občerstvení. Přijďte podpořit Jablonec a strávit pohodové nedělní odpoledne na jabloneckou Střelnici!

Utkání začíná v neděli 7. dubna od 15 hodin na Střelnici v Jablonci nad Nisou

Rozhodčí: Berka Ondřej - Vlček Matěj, Slavíček Lukáš

Delegát: Kureš Jiří, Tandler Michal

VAR: Adámková Jana

AVAR: Kotík Radek

Doprovodný program pro děti

V něděli se mohou děti a dospělí těšit na zábavný doprovodný program před výkopem zápasu s Baníkem. U hlavního vstupu stadionu Střelnice bude připravena fanzona, kde najdete oblíbené atrakce a soutěže! Na co se můžete v neděli od 14:00 u hlavního vstupu stadionu Střelnice těšit?

  • fotbal šipky se soutěží o poukazy na občerstvení a slevu na dres ve fanshopu!
  • autogramiáda hráčů A týmu
  • skákací hrad
  • velká nafukovací skluzavka
  • malování na obličej
  • maskot sovička Jizerka

www.fkjablonec.cz