Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Ani dva góly Matouška a Holíka z Jablonce na body v Plzni nestačily

16. 09. 2019 | 20:16

Jablonec v pondělí televizní dohrávce dvakrát vedl u vícemistra v Plzni, ale ani góly Matouška a Holíka na body nestačily. Radův tým nakonec v přestřelce podlehl v Doosan aréně 2:3.

TvLKjbc-opava21 menší
Foto: Artur Irma

I po reprezentační pauze vyběhl výběr trenéra Rada na pažitu vícemistra loňské sezony v Plzni ve stejném složení, jako naposledy porazil ostravský Baník. Nová jablonecká akvizice, finský reprezentant Hämäläinen ještě dohání fyzický fond. Naopak na lavičce se objevil talentovaný defenzivní záložník Slavie, původem odchovanec Hradce Králové David Macháček, jehož přestup na Střelnici byl dotažen v posledních dnech.

Jako první zahrozil po standardní situaci domácí Kalvach, ale po přímém kopu netrefil z voleje ideálně skákavý balon. Jablonec zahrozil průnikem Sýkory, kterého před vápnem fauloval jeden z Viktoriánů, jenže hlavní arbitr Rejžek byl jiného názoru a nechal pokračovat ve hře. Optický tlak byl ale na straně domácích, kteří zahrávali v úvodní dvacetiminutovce čtyři rohové kopy a další standardní situace. Zajímavý technický pokus vyslal na Hrubého branku Hořava, ale hostující šibenici naštěstí minul.

Ve 26. minutě přišel bleskový úder Jablonce, který skoroval hned z první střely na branku. Ve středu hřiště vybojoval balon a perfektně ho rozehrál na levou stranu Považanec na Sýkoru, ten našel přesně na penaltě Matouška, jenž otevřel střelou k tyči brankový účet zápasu – 0:1.

Další akci našich barev táhl Jovović, po něm zakončoval Sýkora zhruba metr a půl vedle Hruškovy tyče. Na opačné straně skončila ve stejné vzdálenosti od tyče i hlavička Řezníka po rohovém kopu. Nebezpečná střela domácího Brabce mířila mimo jabloneckou šibenici. Dvě minuty před koncem první půle ale rozhodčí přisoudil zvláštní míč po souboji Jovoviće s Kopicem Viktorii, která zahrávala rohový kop. Po něm míč prodloužil Procházka k volnému Kalvachovi, který povedenou střelou o tyč vyrovnal na poločasových 1:1.

Po obrátce se hrálo nahoru dolů, jablonecký Matoušek z úhlu donutil Hrušku vyboxovat štiplavý pokus. V 57. minutě si navedl míč na střed plzeňského vápna Matoušek, přihrál ho na pravou stranu Holíkovi, který levou nohou přesně k tyči vstřelil druhou jabloneckou branku - 1:2! Po šedesáti minutách hry předvedl teatrální pád v našem vápně Krmenčík, jenže sklidil spíše úsměv z řad publika. Jen o čtyři minuty později se už ale pokutový kop pro domácí přece jen pískal, to když Hořavův centr do vápna se otřel o ruku Plechatého a Procházka z nařízené penalty srovnal na 2:2.

V 72. minutě neuhlídal střídající Kratochvíl na pravé straně hřiště Kovaříka, balon se dostal na střed hřiště ke Kopicovi, kterému střela z 25 metrů náramně sedla a znamenala poprvé vedení domácích - 3:2.

Jablonec ale dál neskládal zbraně a snažil se v Doosan aréně tlačit do zakončení. V 83. minutě Matoušek sklepl míč hlavou Doležalovi, ten se dostal před posledního obránce, Hejda jej v jasné příležitosti fauloval, ale úsměvný moment předvedl opět rozhodčí, když mu ukázal jen kartu žluté barvy. Hlavního arbitra vzápětí naštěstí opravil videorozhodčí a Hejda se nakonec přeci jen po červené pakoval pod sprchy. Bohužel čas prodlevami hodně rychle utíkal. Jablonecký Pilík z následného trestného kopu trefil jen domácí zeď. Domácí v samém závěru podržel gólman Hruška, nejenže vyrazil Matouškovu střelu z úhlu pod břevno, ale se štěstím nohou stačil vyrazit i zakončení Sýkory. Plzeň pak už těsné vedení 3:2 uhájila v i pětiminutovém nastavení.

FC Viktoria Plzeň - FK Jablonec 3:2

www.fkjablonec.cz