Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Atletický Memoriál Ludvíka Daňka v Turnově bude až v září. Loni se kvůli pandemii nekonal vůbec

18. 04. 2021 | 13:03

Atletický mítink Memoriál Ludvíka Daňka v Turnově se uskuteční až v polovině září. Z tradičního jarního termínu organizátoři akci přesunuli na konec léta a věří, že na stadion budou moct i fanoušci. Z 25. května proto přeložili mítink na úterý 14. září.

memorialsebrle3
archivní foto z memoriálu z doby, kdy na něm startoval i Roman Šebrle: Artur Irma

"Tradiční atletický svátek v Turnově přesouváme z květnového termínu na září z důvodu opatření spojených s pandemií. V původním termínu budou zřejmě opatření přísnější než v září a pro nás je hlavní podmínkou pořádání mítinku možnost účasti diváků. Ovšem i tak nevíme, jaká bude situace po prázdninách, chceme ale mítink uspořádat, pokud to bude možné," uvedla za pořadatele Jana Svobodová v tiskové zprávě.

"Květnový termín by byl pro atlety zřejmě zajímavější s ohledem na plnění limitů a otestování formy (před olympijskými hrami). I tak se budeme snažit zajistit co nejlepší účast závodníků," dodala Svobodová.

Loni se Daňkův memoriál kvůli pandemii koronaviru neuskutečnil.

čtk