Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Aukce charitativního florbalového turnaje v Benátkách vynesla 212 tisíc, nechyběli ani Bílí Tygři

14. 06. 2022 | 5:38

Zástupci tygří smečky ani tentokrát nechyběli na charitativní akci v Benátkách nad Jizerou, kde se v rámci florbalového turnaje vybíraly peníze na dobrou věc. Aukce nejen hokejových dresů nakonec vynesla 212 tisíc korun.

hokej flor
Foto: www.hcbilitygri.cz

Akci již tradičně pořádá redaktor Českého rozhlasu Pavel Petr, který letos zorganizoval již 14. ročník! Turnaje se účastnili i mladí Tygři, konkrétně Daniel Král, Jakub Dvořák a Čeněk Krátký. Přidali si k nim i v tuto chvíli již bývalí členové smečky Šimon Pavlík a Jakub Zajíček. Sestavu poté ještě doplnili dva členové klubové redakce a komentátor Nova Sport Filip Šedivý se svými dětmi. Liberecké mužstvo nakonec skončilo třetí ve čtyřčlenné skupině a jen o skóre mu uniklo play-off, výsledek ale nebyl vůbec důležitý.

Skrz aukci hokejových relikvií se totiž povedlo vybrat potřebných 150 tisíc korun na koně pro dětskou hipoterapii, výsledná částka přitom nakonec činila 212 tisíc! S příspěvkem samozřejmě nezůstali ani liberečtí hokejisté. „Bylo to super, moc jsme si to užili. Věděli jsme, že je to pro dobrou věc a taky jsme k tomu tak přistoupili. Sami jsme pak taky přispěli. Jsme rádi, že jsme se mohli takové akce zúčastnit,“ svěřil se obránce Jakub Dvořák.

„Potřebovali jsme vybrat částku 150 tisíc a toho jsme dosáhli, takže jsme spokojeni. Během dvou dnů se tu objevila řada zajímavých lidí, mimo jiné i bývalí Tygři Radan Lenc nebo Roman Will, čehož si moc vážím. Jsou to kluci, kteří nikdy neodmítnou takovou akci podpořit,“ ohlížel se za charitativním turnajem jeho pořadatel Pavel Petr.

www.hcbilitygri.cz