Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Barvami podzimu hrající Ypsilonka hostila prestižní Ryder Cup 2024: Pohár zůstává doma

21. 10. 2024 | 13:28

V neděli 20. října 2024 se na golfovém hřišti Ypsilonka uskutečnil tradiční Ryder Cup mezi spřátelenými golfovými kluby. Domácí Golf Club Ypsilon přivítal týmy Golf Clubu Liberec - Machnín a Golf Clubu Česká Lípa na jednom z nejočekávanějších golfových turnajů sezóny.
 

Ypohardoma
Podzimní golfová Ypsilonka.

Turnaj přinesl mimořádně napínavé souboje, kdy se proti sobě postavily tři silné týmy. Výsledek 10-10-4 svědčí o tom, jak vyrovnané boje se na greenu odehrály. Zatímco Ypsilonka a Machnín skončily na remízovém výsledku, pravidla turnaje rozhodla, že putovní pohár zůstane doma na Ypsilonce. Tento výsledek završil den plný sportovních emocí, fairplay a přátelské atmosféry.

„Byl to nádherný turnaj – napětí se dalo krájet, ale především jsme si všichni užili krásný podzimní den plný golfu v duchu fairplay a přátelství,“ uvedl kapitán týmu Ypsilonky Martin Šíma. „Jsme hrdí, že pohár zůstává u nás, a už se těšíme na další ročník.“

Turnaj se nesl ve znamení nádherného podzimního počasí, přátelských setkání a kamarádského ducha mezi všemi hráči. Rivalita zůstala na hřišti, zatímco mimo green převládala dobrá nálada a společná radost ze hry. Podzimní barvy Ypsilonky poskytly perfektní kulisu pro tuto významnou sportovní akci.
Další ročník Ryder Cupu bude hostit Golf Club Liberec – Machnín, který už nyní plánuje revizi taktiky a přípravu na odvety. „Příští rok to bude opět boj, ale vždy se na tento turnaj těšíme. Je to především o přátelství a radosti z golfu,“ uvedl Vladimír Zapotil, prezident Golf Clubu Liberec.

Ryder Cup je nejen sportovní událostí, ale i symbolickým setkáním golfových přátel z celého regionu. Tato tradice podporuje nejen soutěžního ducha, ale také přátelství a fairplay, které jsou jádrem této krásné hry.

TZ Golf Club Ypsilon, z.s./Martin Trita, executive Director