Nastavení cookies

"Cookies" jsou malé soubory prohlížeče, které nám umožňují dočasně ukládat informace ohledně vašeho zařízení a vás, jako uživatele, výhradně v době, kdy procházíte portál Genus. Tyto soubory nám pomáhají získat informace o návštěvnosti a chování uživatelů, na základě kterých web průběžně vylepšujeme.

Biatlonistům pomůže v přípravě na další sezonu nová posilovna v jablonecké budově Olympu

26. 04. 2024 | 12:02

Biatlonistům pomůže v přípravě na další sezonu nová posilovna. Čeští reprezentanti ji ve čtvrtek slavnostně otevřeli v Jablonci nad Nisou v budově Olympu - Centra sportu ministerstva vnitra. Stavba přišla na téměř 7,5 milionu korun a trvala osm měsíců. Představitelé Olympu o tom informovali v tiskové zprávě.

Biatlondavidova marketa stihaci zavod zen sp canmore 2024 ps-1024x769
Markéta Davidová, stíhací závod žen, SP Canmore 2024. Foto z www.biatlon.cz

"Samozřejmě každý nový prostor nám rozšíří možnosti pro trénink. Za reprezentaci děkujeme, že se podařilo tento projekt dotáhnout," řekl sportovní ředitel biatlonového svazu Ondřej Rybář.

Dosavadní posilovna biatlonistů nesplňovala podmínky pro rozšíření strojového vybavení, byla i hygienicky zastaralá. Z původních 87 metrů čtverečních se její plocha zvětšila na 147.

"Nejen vzhledem k počtu našich biatlonistů byl bývalý prostor už nevyhovující. Rozhodnutí o této investici, tedy přístavbě a nové posilovně, patřilo proto k mým prvním po příchodu," uvedl ředitel Olympu Michal Volf. "Mám z nové podoby radost a musím poděkovat našemu zřizovateli Ministerstvu vnitra ČR, bez kterého bychom nemohli tak náročnou investici realizovat. Předpokládám, že nebude k dispozici jen biatlonistům, ale v případě potřeby i dalším sportovcům našeho resortního centra, například v rámci soustředění," řekl.

Nové zařízení si pochvalovali i závodníci včetně Markéty Davidové a Michala Krčmáře, kteří se ujali přestřižení slavnostní pásky. "Nejde pouze o stroje, ale o celkovou rozlohu a také třeba zcela novou podlahu, která je podle nejnovějších trendů. Bude to pro nás výrazným přínosem," řekl Krčmář.

Biatlonisté zahájí letní přípravu na další sezonu počátkem května.

čtk